Térképes adatbázissal segít szervizt találni az NKH

Hivatalos szervizekbe terelné az autósokat az NKH - mutatja is, hova mehetünk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak az autósoknak, a hivatalos javítóknak is nagy segítség lehet a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) térképes szervizkereső alkalmazása.


Mivel egy hiányos szerviztevékenységen, hamis alkatrész-beszerelésen akár életek is múlhatnak, ezért rendkívül fontos, hogy engedélyezett, megbízható és garanciát vállaló járműfenntartókhoz vigyük a gépjárműveket - írja a Nemzeti Közlekedési Hatóság a február 1-jén indított térképes szerviz-lekérdező kapcsán. Az adatbázisban már most szerepel az összes, a jogszabályi előírásoknak megfelelően bejelentett hazai autójavító műhely, szám szerint mintegy 13 ezer. Ugyanakkor nem lehet tudni, hogy hány fekete, szürke, illegális műhely dolgozik. Utóbbiaktól nem csak garanciát nem várhatunk, megfelelő szolgáltatást sem minden esetben. Az NKH adatbázisában szereplő műhelyek esetén a hatóság munkatársai (legalábbis közleményük szerint) kivétel nélkül megvizsgálta, hogy megvannak-e azok a személyi és tárgyi feltételek, amelyekkel az általuk vállalt javítási munkákat elvégezhetik. Az NKH adatbázisában tehát - elvileg - nem szerepelhetnek kóklerek.
Hirdetés

A műhelyeket térképen, nyitvatartási idővel megjelenítő alkalmazás a járműtulajdonosok mellett előnyt jelenthet a javítóknak is, ugyanis bárki rá tud keresni a hatóság nyilvántartásában szereplő vállalkozásokra. A folyamatosan frissített adatbázisban többféle adatra is lehet keresni. A vállalkozások a változásokat a hatóság honlapján, a keresőfelület alatt jelezhetik, ami a már említett minősítési folyamatot indítja újra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:41
    Permalink

    Azt a fűzfántrillázó rézfaszú mindenit neki! Adjunk a magyar nyelvnek, de szöges léccel! Nem ám “autójavító”, mint tanyán, hanem “Járműszerelő tevékenység”! Percekig kerestem, hol lehetnek az autószerelő műhelyek…

Vélemény, hozzászólás?