190+10+15=Nissan Juke Nismo RS

Hűha, sperrdiffit is kapott a Nissan Juke

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatkozott, s picit még a Juke Nismónál is izmosabb lett a Nismo RS. De csak egy picit. Hogy azért ne szomorkodjunk, történt ám egyéb remek módosítás is.


A korábbi susmus alapján többre számítottunk, de persze azzal sincs semmi baj, hogy a Los Angelesben bemutatott Nissan Juke Nismo RS személyiségzavaros, crossovernek is titulálható kisautó 1.6-os turbómotorjának teljesítménye 6000-es fordulaton "csak" 215 lóerő (az amerikai specifikáció szerint). Hogy "csak" 15 LE a plusz a nemrég tesztelt Nismóhoz képest. És így "csak" 25 LE a többlet a polgári N-TEC vagy Tekna felszereltségű 1.6 DIG-T Juke-kal szemben. A nyomaték plusz 35-tel 285 Nm percenkénti 3600-tól 4800-as fordulatig.


Hirdetés

Módosították a motorvezérlést és a kipufogórendszert, ellenállóbb a hajtókar, a kuplungház, rövidebb a 6-os váltó első három fokozata és hűha, széria a mechanikus sperr, a részlegesen önzáró differenciálmű. Tehát a manuális váltósnál. A sportos karakterhez nem annyira passzoló opciós CVT-váltón is reszeltek: 7 helyett 8 virtuális fokozat sűrűjében barangolhat a sofőr, újak a kormány mögötti váltófülek, az összkerékhajtásnál hátsó nyomatékszabályzás segít az optimális kigyorsításban. A CVT-s és 4x4-es kivitel 211 lovas és (2400-tól 6000-ig) 250 Nm nyomatékú - gyorsulásról egyik verzióra sincs még kiadott, publikus érték.

Van, lesz bezzeg állítólag izgalmasabb kipufogóhang, csöppet ültetett futómű, direktebb kormány, hátul is belső hűtésű fék, vörös féknyereg. Nem nagyon látni, de légellenállásilag optimalizálták az első lökhárítót és a hűtőrácsot, a kerékméret 225/45 R18 Contintental ContiSportContact5 abroncsokkal. Bent vörös bőrbetétes Recaro sportülések szorítanak, a volánt részben alcantara borítja. A nem agyament Juke-R, nem is brutális GT-R Nismo, de azért vérbőnek ígérkező Juke Nismo RS forgalmazása tavasszal kezdődik, meglátjuk, milyen felárral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?