Állítólag ilyen lesz az új Audi A8

Idén érkezik az Audi A8 negyedik generációja, ilyesmi lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Naná, hogy a negyedik generációs Audi A8 nem nagyon lesz más, mint egy nagyító alá helyezett A4. Legalábbis a spekulációs kép szerint.


Évek, generációk óta megszokott az Audinál, hogy az A4, A6, A8 limuzinok egy kaptafára készülnek. Ez a jelenség ráadásul időről időre, generációról generációra egyre inkább igaz. Így aztán nem vállalt merészet az olasz OmniAuto, amikor szokása szerint megpróbálta kitalálni, hogy milyen lesz a legtöbb eséllyel az idén őszi Frankfurti Autószalonon, de talán már a tavaszi genfin bemutatkozó negyedik generációs A8.
Hirdetés
Prototípusát már tavaly nyáron láthattuk a Norschleifén körözni, állítólag az A8 lehet az Audi első önvezető autója. Már amennyire azt a jogszabályi környezet engedélyezi, tehát egyelőre részlegesen, de dugóban például a teljes irányítást átveheti majd az új A8.
Nagyjából tehát ismerjük a formát, igaz, a klasszikusan háromdobozos karosszéria jelentős illeszkedést ígér a márka többi modelljéhez, azaz sok meglepetést vélhetően nem várhatunk tőle. Újítás azért biztosan lesz benne, hiszen ez az első olyan modell, amit már a kezdetektől Marc Lichte (és csapata) rajzolt. Ami viszont - szokás szerint - átütő változást ígér, az a technika. Az Audi második generációs Virtual Cockpit digitális műszerblokkját és Nvidia Tegra K1 processzoron alapuló moduláris (MIB2+) szórakoztató- és információs-rendszert várhatunk az utastérbe. Ahogyan az aktuális Q7, úgy az A8 is a konszern MLB Evo padlólemezére épül, 200 kilogrammos tömegcsökkentést ígér. Bár motorpalettáján megtalálható lesz a Bentley Bentayga 6,0 literes W12-ese, csúcsmotorja a Porsche Panamera esetén is alkalmazott duplaturbós 4,0 literes V8-as lesz, 550 lóerővel és 770 Nm nyomatékkal. Lesz természetesen konnektorból tölthető változat is, még nem tudni, de valószínűleg a Q7 e-tron modellből ismert hajtáslánccal.
Az új A8 piacra lépése idén év végén várható, ahogyan a legújabb Lexus LS-é is. Addigra állítólag frissül a Mercedes S-osztály is, hogy a luxusautók között a még mindig szinte zsenge 7-es BMW legyen majd a korelnök.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 22:40
    Permalink

    En a 4. Audimat gyűröm, (A6, A6, A6, A5) és most jövő hónapban jön az A7-es.
    Kb. 600-700 ezer km után csak kötelező szervizek illetve egy váltófelújítás ami az én hibámból történt.
    Egyszerű a recept,legyen 3 literes V6-os és S-tronic váltós. Nálam ezek beváltak.

    Üdv

  • 2017.10.27. at 22:40
    Permalink

    Nálam otthon a fa hasogatáshoz használt ék különbül néz ki mint egy audi.
    Teherautók kerekei alá szoktak ilyesmi formákat rakni, arra lehet hogy ez is jó hogy ha kienged a kamion kézifékje az tényleg beékeli hogy ne guruljon tovább.

  • 2017.10.27. at 22:40
    Permalink

    Sajnos az Audi továbbra sem más, mint egy álruhába bújtatott VW, ugyanazzal a technikai tartalommal és megbízhatatlansággal (gyakorlatilag hasonló, mint amikor öltönyt vesz fel egy bűnöző, attól még bűnöző marad).

Vélemény, hozzászólás?