Új Chevrolet Cruze is debütált Detroitban

Idén ősszel jön a Chevy Cruze hatchback változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt évben bemutatott szedán mellé, végre megérkezett a hatchback változat is. Motorja és platformja ugyanaz, fara azonban változásokon esett át.


Ugyan a 2017-es Bolt a Chevy legfontosabb modellje Detroitban, azért nem szabad megfeledkeznünk a következő generációs Cruze legújabb ferdehátú változatáról sem. A Cruze palettáját bővítve, a 2017-es modellévre egy 5 ajtós hatchback változat is érkezik. Detroitban az igencsak tetszetős RS csomagban került kiállításra. Motorja megegyezik szedán testvéréével - 1,4 literes négyhengeres motorja 153 lóerőre és 240 Nm leadására képes. A vásárlók 6 sebességes manuális és 6 sebességes automata váltók közül választhatnak majd.
Hirdetés

Az ötajtós Cruze 2,7 méteres tengelytávja is megegyezik szedán párjával, azonban farát gyönyörűen újragondolták. Csomagtere alaphelyzetben 524 literes, azonban a hátsó ülések ledöntésével 1189 literesre bővíthető. Fogyasztási adatai még ismeretlenek, azonban valószínű ez is megegyezik a szedánon mért 7,1 literes autópályás fogyasztással. A 2017-es Cruze Hatchback eladásait idén ősszel tervezik elkezdeni, árait pedig a modellindításhoz közelebbi időpontban fogják bejelenteni. Amerikában a Chevrolet olcsó autó, mi pedig sajnálhatjuk, hogy a márka kivonult Európából, ugyanis az új Cruze sokkal ütősebb, mint az itt is eladni próbált elődje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:18
    Permalink

    “…mi pedig sajnálhatjuk, hogy a márka kivonult Európából, ugyanis az új Cruze sokkal ütősebb, mint az itt is eladni próbált elődje.”

    Én is sajnálom, most különösen, hiszen ez a Cruze már ránézésre is jól eladható lenne itt. Nem értem, miért nem tudott Európa megbarátkozni a Chevrolet márkával. Értem én, nálunk az Opel a Chevrolet, de azt német autóként ismerjük.
    A Chrysler Voyager szintén eltűnt Európából, erre tessék: kijön egy nagyon látványos utód, és mi nem kapunk belőle:(

    [url]http://totalcar.hu/magazin/hirek/2016/01/12/bemutattak_a_chrysler_voyager_utodjat/[/url]

Vélemény, hozzászólás?