Forgatható ülések a Skoda Vision E belsejében

Ilyen lesz a jövő Skodáinak beltere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten debütált a Skoda Vision E, azaz a csehek első elektromos SUV-jának koncepciója. Most már beltere is látható - állítólag ilyenek lesznek a jövő Skodái.


Múlt héten ismerhettük meg Sanghajban debütáló a Skoda Vision E tisztán elektromos koncepciómodellt, amit 2025-ig állítólag 5 elektromos Skoda fog követni. A két külső képet most a műszerfal és a beltér skicce követi, illetve néhány információ a jövőbeli Skodák dizájnvonalát hozó tanulmányautóról. Utasterébe négy darab független, akár forgatható ülést helyeztek el. Ellentétesen nyíló ajtajai eleve középső tetőoszlop nélküli, igen tágas beszállási teret adnak, de a ki- és bejutást az ülések is segítik: az ajtók nyitásakor kifelé, zárásakor befelé tolódnak.
Hirdetés

Bár a Vision E az első teljes mértékben önvezető Skodaként hirdeti magát, utasterébe került hagyományos kormánykerék és váltó-előválasztó is. Két villanymotorja négykerékhajtást és 306 lóerőt ad - további adatok múlt heti írásunkban. Amit most még megtudhattunk róla: mindegyik ajtajába, azaz mindegyik utasának jutott indukciós töltős telefontartó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 19:56
    Permalink

    közeljövőben ebből azért még nem lesz semmi. volt már kevésbé radikális skoda koncepció és az se lett széria….szóval, ez max rajzon lesz meg. minimális lecsapódás lesz a vázlatokból a szérián, de nem ezt kapjuk majd. mondjuk nekem tetszik ez a belső ettől függetlenül.

  • 2017.10.27. at 19:56
    Permalink

    Nem valószínű, hogy ennyire radikális változások lesznek. A legtöbb ilyen látványterv maximum egy koncepcióautóig jut el, amivel lehet a vásárlók véleményét szondázni. Aztán végül úgyis a VW csoport aktuális elemeiből fog építkezni a széria változat, mint ahogy az elmúlt évtizedek Skodái is.
    De lehet, hogy a BMW i3 mintájáa úgy gondolják, ha villanyautó, akkor nekik is dobniuk kell rá egy extravagáns formatervet. Mivel az ára miatt úgyis sokáig rétegmodell lesz, így az eladási darabszámokat nem fogják megrengetni ezzel a kinézettel.

  • 2017.10.27. at 19:56
    Permalink

    Ha itt is az őrület terjed, akkor a Skoda is 1-2 űrjármű imádó csodabogáré lesz. Mindenképpen eme okádék formavilággal sok ügyfelet vesztenek. Nem csak itt Közép- Európába, Keleten is de ezt elnézve még nyugat eu-ban is visszaesést mutatnak majd az eladások. ha ez a cél, hát jó. Eddig itt Magyarországon is azért vették mert visszafogott, szögletes volt.

Vélemény, hozzászólás?