330-at megy az új Aston Martin

Ilyen még a 007-esnek sincs

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bemutatkozott az Aston Martin eddigi leggyorsabb utcai modellje, a V12 Vantage S végsebessége 330 km/h.


Százéves születésnapját ünnepli az Aston Martin, és ezt a jeles eseményt nem csak a mesés CC100 tanulmánnyal, hanem egy új modellel is emlékezetessé teszi a brit sportautógyártó. Ráadásul a nemrég kihozott Rapide S-en alapuló Vantage V12 S a luxusmárka eddigi leggyorsabbika, már ha a One-77 spéci különkiadást leszámítjuk.
Hirdetés
A Vantage S motorja 6,0 literes és nyilván V12-es, 573 lóerős és 620 Nm nyomatékú (mint a Vanquish esetében is). Százas gyorsulását még nem publikálták, de 4 mp-en belülire ígérik. És a végsebessége 330 km/h, ami persze gyakorlatilag utópisztikus, de mindegy, lehet vele kérkedni, jól hangzik, kerek szám, stb.
A gyári képeken látható és a bemutató videón is sárga-feketében zümmögő ordító méhecske lódarázs üres súlya 1665 kg (könnyítettek, amin csak bírtak és akartak), váltója 7 fokozatú, a kormányról kézzel is kapcsolható automatizált jó hosszú végáttétellel, féke Brembo-féle karbon-kerámia. Állítható lengéscsillapítását a Bilsteintől kapta, a teljesen kikapcsolható menetstabilizálót meg a Continentaltól. Változtatható a gázreakció, a szervorásegítés, a váltási idő és a kipufogó hangolása is. Abroncsai 19 colos Pirelli P Zero Corsák vagy P Zero négyévszakosak, karosszériájának több eleme is szénszálas műanyag. Utóbbiból naná, hogy a bőrben és/vagy alcantarában szintén gazdag utastérben is találni. A Vantage S első példányait még az idén átvehetik a kedves megrendelők - az árát egyelőre nem ismerjük, na nem mintha számítana.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?