Suzuki Swift Sport 5 ajtóval

Ilyen Swift sem volt még soha

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sportos Swiftből még sosem készült ötajtós, tehát praktikus változat, na ezzel a jó vagy rossz szokásával szakított most a Suzuki.


Korábban már beharangoztuk, most megjelentek az első gyári fotók a Suzuki Swift Sport legújabb verziójáról, ami mondjuk csak annyiban tér el a háromajtóstól, hogy öt ajtaja van. Azaz hátulról/hátra is viszonylag kényelmesen lehet ki/beszállni. Más változás nem nagyon akad, ám ez is számottevő, hiszen eddig sosem készült sportos Swift öt ajtóval.
Hirdetés
A Suzuki állítólag vevői nyomásra/kérésre szakított a korábbi (megítélés kérdése, hogy) jó vagy rossz szokásával, ami pedig a méreteket és a technikát illeti, minden maradt a régiben. A motor 1,6 literes, 136 lóerős és 160 Nm nyomatékú jó kis pörgős és nem is torkos, 100 km-enként papíron 6,4, gyakorlatilag 7-7,5 literrel is elketyegő szívó benzines, a váltó 6 fokozatú, a kormány, a futómű, a vezethetőség sportos, a 100-as sprintidő 8,7 mp, a végsebesség 195 km/ó, a felszereltség gazdag.
Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Swift Sport itthon is kapható lesz-e ötajtósan (és a háromajtóséból kiindulva minden bizonnyal 5 millió forint alatti árral), azt mindenesetre helyesen tippeltük, hogy a már összkerekesként is elérhető japán/magyar kocsi faceliftje a sportmodellt nem érinti. Esetében ugye főleg az ötajtósság, amúgy meg még a képeken látható Boost kékmetál fényezés, a LED-es kiegészítő féklámpa és a vezető oldalán fölfelé is automata ablakemelő a frissülés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 01:24
    Permalink

    Valamit csinálhattak volna, hogy elérje a 200 km/h-t, mert egyébként teljesen rendbe van ez a kocsi, de valahogy számomra a sport modellekhez dukál 200 km/h feletti végsebesség.

  • 2017.10.30. at 01:24
    Permalink

    Nekem valahogy mindig is bejöttek a sportos modellek 5 ajtós változatai (Golf GTI, KIA Ceed Gt is jobban tetszik 5 ajtósban). Valahogy használhatóbbnak tűnik, de lehet csak öregszem :).

Vélemény, hozzászólás?