Kombiban is debütált a Mercedes-AMG E 63 S

Immár kombiban is elérhető az E-osztály csúcsváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bő három hónapja mutatkozott be az új E-osztály Mercedes-AMG E 63 változata. A 603 lóerős fenevad mostantól kombi kivitelben is rendelhető.


A nagy teljesítményű kombik iránt rajongók dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis hivatalosan is bemutatkozott a puttonyos E-osztály hardcore változata, a Mercedes-AMG E 63 S. Technikailag teljesen megegyezik a négyajtós testvérével: 4,0 liter V8 biturbó, 603 lóerővel és 850 Nm forgatónyomatékkal. A nagyobb tömeg miatt 0,1 másodperccel gyengébb 0-100-as sprintet tud, melyet így is 3,4 másodperc alatt teljesít a sportos kombi. Végsebessége 10 km/órával elmarad a négyajtóshoz képest, emiatt „csak” 290 km/órás tempóra képes.
Hirdetés

A négy kipufogó mellett 4MATIC összkerékhajtás is rendelkezésre áll. Az autót drift módban tisztán hátsókerékhajtásúvá alakíthatjuk át. Az erőátvitelről kilencfokozatú duplakuplungos váltó gondoskodik, emellett dinamikusan változó nyomatékelosztású összkerékhajtás, hátul pedig egy elektronikusan vezérelt differenciálmű is helyet kapott.

A belső a négyajtóshoz képest változatlan maradt. A karbonszálas díszítőelemek mellett alul csapott, vaskos AMG sportkormány, 12,3 colos infotainment kijelző, Alcantara tetőkárpit is megtalálható. Az újdonság ára egyelőre ismeretlen, a nagyközönség előtt a Genfi Autószalonon mutatkozik be, európai értékesítése pedig ezt követően kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?