Még feljebb megy a benzin és a dízel ára

Ismétlés: szerdán újfent egységesen drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most szerdán pontosan ugyanúgy változik a benzin és a gázolaj ára, ahogyan az előző héten is - azonos többletet kapnak.


Viszonylag hosszú áresés-sorozat után múlt hét szerdán 2-2 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj ára, pénteken pedig már csak utóbbi drágult, de már 3 forinttal. Most szerdán ismét mindkét üzemanyagfajta ártöbbletet kap, pontosan annyit, amennyit az előző hét szerdáján is, 2-2 forintosat - tudta meg a Holtankoljak.hu.
Hirdetés

A hét közepétől a 95-ös literenkénti átlagára így már 352, a gázolajé 349 forint lesz. Marad természetesen az egyes üzemanyagfajták közötti igen jelentős, akár a literenkénti 50 forintot is elérő kutankénti árkülönbség, ami nem csak helyenként, üzemanyagfajtánként is különböző lehet, így a benzin/dízel ársorrendje is töltőállomásonként eltérő lehet.
Egyértelmű, hogy tankoláskor nem elsősorban annak idejére, hanem sokkalta inkább helyére ajánlott figyelni, utóbbival többet spórolhatunk, illetve bukhatunk, ha például autópályán töltenénk meg autónkat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?