Különös névvel jön a Datsun olcsó szedánja

Itt a Datsun On-Do szedán Oroszországnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olcsó szedán az igen fontos orosz piacnak készült. A neve On-Do, ezért nem csak nálunk, de az angolszász világban is nevetnek rajta.


A Renault-Nissan szövetség legújabb dobása az orosz piacra szabott kisméretű On-Do szedán. A Datsun márkanév felélesztése óta az olcsó autók előállítására van beállítva. Az indiai Go modellek után ez a Nyugat-Európához legközelebb értékesített Datsun. A cégcsoport így a helyi piacon minden márkájával jelen van, hiszen az Orosz Föderáció területén forgalmazzák a Renault, a Nissan és az Infiniti modelljeit is.
Hirdetés


Az On-Do neve emlékeztet az angol undo, visszacsinál kifejezésre, de oroszul pozitív jelentések kapcsolódnak hozzá, japánul meg az egyszerűen autó nyújtotta mobilitást jelenti, a magyar értelmezést hagyjuk. Az On-Do fejlesztése japán, de gyártása orosz lesz. Fontosságát jelzi, hogy moszkvai bemutatóját maga a cégcsoport vezérigazgatója, Carlos Ghosn tartotta; Oroszország a Nissan ötödik legnagyobb piaca. A szedán összeszerelése a togliatti AvtoVaz gyárban lesz, ahol a mifelénk ismert Ladák is születtek.

Hossza 4,337, szélessége 1,7, magassága 1,5 méter. Csomagtartója aduász 530 liter. Formáján kár élcelődni, direkt olyan amilyen, szerény pénztárcára van szabva, kevés pénzért ma csak használtból jár szebb. Motorja 1.6-os és 87 lóerős, nem mintha nem lehetett volna erősebb, de így pont befér a legalacsonyabb orosz adókategóriába, és elmegy gyengébb minőségű benzinnel is. Ára 400 ezer rubel, azaz körülbelül 2,5 millió forint lesz, forgalmazása nyáron kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?