Ráncfelvarrást kapott a DS 3 és a DS 3 Cabrio

Itt a faceliftes DS 3 és DS 3 Cabrio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frissült a DS 3 és a DS 3 Cabrio változata. Komolyabb változás szokás szerint nem történt, csupán apróbb helyeken finomították tovább a technikát a mérnökök.


Tavaly különvált a Citroëntől a DS3 modellcsalád, ősztől már DS 3 néven fut a franciák prémium márkája. Ennek megfelelően eszközöltek is egy gyors ráncfelvarrást, amely lényegi változást nem tartalmaz, csupán apró részleteiben újultak meg a modellek. A lökhárító vonalait újrarajzolták, csakúgy mint a hűtőmaszkot, amelyen immár a DS logó díszeleg. A LED-es fényszórók mellett új felnik és színek is megjelentek a kínálatban.
Hirdetés

Ha már a színeknél járunk, érdemes megemlíteni, hogy a lehetőségeket tekintve aligha lesz két egyforma modell. Összesen 78 féle karosszéria/tető kombinációból választhatunk, emellett tíz tetőmatrica és tíz tükörborítás érhető el. A beltér csak minimálisan módosult. Új infotainment rendszer kerül beépítésre, amely már Apple CarPlay támogatással bír, továbbá egy új középkonzolt is kapnak a DS legkisebb modelljei.

A vezetést támogató rendszerek közül megtalálható a tolatókamera, az első és hátsó parkolóradar és a városi vészfékező asszisztens, amely 30 km/óráig automatikusan lefékezi az autót, hogy csökkentse vagy megakadályozza az ütközéssel járó sérüléseket, illetve anyagi kárt.
A motorokat illetően újdonság nem várható. Benzinesből az 1,2 literes háromhengeres és az 1.6 THP négyhengeres (turbós) érhető el, míg dízelből az 1.6 BlueHDi-t választhatjuk. A lóerő szerelmeseinek a 208 lóerős DS 3 Performance lehet a megfelelő választás, amely a korábbi Citroën DS3 Racingnek felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?