A Shelby az EcoBoost Mustangból is kihozott 339 lóerőt

Itt a Shelby GT EcoBoost Mustang

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Shelby és a Ford, pláne a Mustang neve egybeforrt az évtizedek alatt. A gyári V8-asokon túl most itt a Shelby American tuningkitje.


A hivatalos bemutató a Goodwood Revival-ön lesz, de a Shelby közzétette legújabb Mustangja képét és adatait is. Az agresszív szpojlerezés elég jól áll az új, hatodik generációs Mustangnak, pláne, hogy a szplitter és a küszöbtoldat is karbonszálas műanyagból készült. A könnyű anyagból készült a hátsó szárny és a hűtőmaszk betétje is. A díszcsíkozás is elég eltalált, és hogy menet közben is teljes legyen az élmény, a 20 colos Venice WELD Racing felniken Michelin Pilot Sport gumik feszülnek. A beltérben kevesebb a változás, de a Shelby ügyfelei kérhetnek többféle sajátlogós kiegészítőt.
Hirdetés

Nem szóltunk még a teljesítménynövelésről. Az alapból 314 lóerős, 2.3-as EcoBoost négyhengeres egy vezérlőelektronika-módosítással és sportkipufogóval 339 lóerő teljesít. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ezt 91 oktános benzinnel mérték, így lehet, hogy a remek hazai, mostanság egyre dráguló 95-östöl megtáltosodna a gép. Nem is a kis pluszerő a lényeg, hanem a tuning utáni jobb kezelhetőség és persze a jól csengő név.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?