Hivatalos: 2016 tavaszán érkezik a Bugatti Chiron

Jövő márciusban, Genfben leplezik le a Bugatti újdonságát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bugatti hivatalosan is megerősítette, hogy legújabb hiperautójuk, a Chiron jövő év tavaszán mutatkozik be a Genfi Autószalonon. Összesen 500 darab készül majd belőle.


A szupersport és hiperautóiról híres gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy a Veyron utódjául szolgáló Chiron világpremierét 2016-ban, helyszínileg a Genfi Autószalonon tartják. A Louis Chironról elnevezett újdonság a világ legerősebb, leggyorsabb, legdrágább autója lesz. Összesen 500 darab készül majd belőle, amelyből az első 100 példány már gazdára is talált. A prototípusokkal már javában folyik a tesztelés világszerte, az autó fejlesztése a végső stádiumába érkezett, csupán a finomhangolások vannak hátra.
Hirdetés

A műszaki adatok továbbra sem hivatalosak, csupán a pletykák szerint lehet feltételezni a számokat. Ezek alapján a Chironban 8,0 literes, W16-os és négyturbós motor fog dolgozni, amely 1500 lóerőt és ennyi newtonméternyi nyomatékot fog teljesíteni. A nem szerény erő mind a négy kerékhez továbbításáról hétsebességes DSG váltó gondoskodik. A 0-100 km/órás sprintet mindössze 2,3 másodperc alatt teljesítheti, a 0-300 km/órához is csupán 15 másodperc lesz szükséges, a végsebesség pedig 470-480 km/óra körül várható. Ha ez nem lenne elég, akkor opcióként ki lehet ütni belőle a korlátozást, mellyel akár az 500 km/órát is elérhetjük.
A megfelelő tapadásról Michelin Pilot Sport PAX gumik gondoskodnak majd, melyek 20, illetve 21 colos felniken feszülhetnek. A féktárcsák mérete elöl 420, hátul 400 mm-es lesz és 15 hűtő gondoskodik majd arról, hogy keményebb helyzetekben se melegedjen túl a Chiron. Míg a Veyron összesen 450 darabban készült, addig a Chiron darabszámát 500-ban limitálták. Ebben azonban benne van a várhatóan 2018-ban érkező Chiron Targa változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?