Párizsban mutatkozik be jövőre az új 5-ös BMW

Jövő ősszel debütál az új 5-ös BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Utolsó fázisába lépett a következő generációs 5-ös BMW fejlesztése, jövőre már élőben láthatjuk a Párizsi Autószalonon.


Brit sajtóértesülések szerint a következő generációs 5-ös BMW jövő ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, a kombi és a GT változat pedig 2017 tavaszán Genfben, illetve ősszel Frankfurtban. A négyajtós változat európai eladásai 2017-ben startolnak. Lássuk, technikailag miben lesz jobb az új generációs 5-ös BMW. A külsőt az idén bemutatott 7-es sorozattól örökli majd, az autó a CLAR platformra épül, amely elődjéhez képest mintegy 100 kg-mal lesz könnyebb.
Hirdetés

Belül nagymértékben fog hasonlítani a márka új zászlóshajójára, a 7-esre: digitális műszeregység és gesztusfelismerő funkció is beépítésre kerül. A motorválaszték is izgalmasnak ígérkezik. Ugyan még nincs megerősítve, de nem kizárt, hogy az 1,5 literes háromhengeres turbós benzinest is megkapja az 5-ös, amit presztízs szempontjából kissé kínosnak érezhetünk. Nem úgy a M550xd-t, amelynek 3,0 literes négyturbós dízele immár 408 lóerőt és 750 newtonmétert fog produkálni. A csúcsváltozat továbbra is az M5 marad, amely opcióként már xDrive összekerékhajtással is elérhető lesz. Jól is jön majd a plusz két kerék meghajtása, hiszen 626 lóerős teljesítményre lesz képes a 4,4 literes - természetesen többszörösen feltöltött - V8-as.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:34
    Permalink

    Ha azt mondanák, hogy 3 hengerest kaphat Kempelen úr cégautóként, nem érzi ezt megalázónak? Hát minden bizonnyal vigyorogva csapnék le a kulcsára. Ki nem sz.ja le, hogy hány hengere van?

Vélemény, hozzászólás?