367 lóerővel jön az Audi RS3 Sportback

Jövőre érkezik az Audi RS3 Sportback

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi hivatalosan is bemutatta az RS3 Sportback modellt. Az autó jövő nyáron érkezhet az európai kereskedésekbe.


A kompakt autók szegmensében tovább bővül a legsportosabb modellek sora. Az Audi RS3 Sportback meglehetősen agresszív külsőt kapott. Az első lökhárítók nagy légbeömlő nyílásai, a quattro felirattal díszített hűtőrács, az alumínium tükörházak már első ránézésre is karakteressé teszik az ötajtós RS3 megjelenését. Hátul tovább folytatódik a látvány: oldalanként egy-egy ovális kipufogó és feketére fényezett diffúzor díszeleg. A 19 colos felnik és a piros szín pedig még egyedibbé teszik az RS3-as megjelenését.

Az autó belsejében Nappa bőrkárpittal ellátott sportülések találhatók. A már jól megszokott alul egyenesen lecsapott, RS3 logóval díszített sportkormány részben alcantara borítást kapott. Rozsdamentes acél pedálok és karbonszálas műszerfalberakások árulkodnak arról, hogy bizony nem egy hétköznapi A3 Sportbackben ülünk. A motorháztető alatt egy 2,5 literes öthengeres turbómotor lapul. A 367 lóerős 465 Nm nyomatékot mozgósító blokk a hétfokozatú S tronic (duplakuplungos) sebességváltóval és a quattro összkerékhajtással 4,3 másodperc alatt gyorsít 0-ról 100 km/órára. A végsebesség elektronikusan 250 km/órában korlátozott, kérésre 280 km/órában lehet maximalizálni.
Hirdetés

A teljesítményhez sportos futóműhangolás társul: szélesebb lett a nyomtáv és Audi drive select adaptív, dinamikusan szabályozható lengéscsillapítást is választhatunk. A fékeket is erősebbre szabták. Ha ez nem lenne elég, akkor extraként rendelhetünk karbon-kerámia féktárcsákat is. A kormányzás áttétele 15,3:1 és 10,9:1 között változik, amely rendkívül közvetlenné teszi az RS3 Sportback irányítását. Az RS3 Sportback jövő márciustól rendelhető, az első példányok jövő nyáron érkeznek a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?