Hisznek a Karmában: megint gyártani fogják a Fiskereket

Jövőre újraindul a Fisker Karma gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Feltámad a kétezer-tízes évek elejének legérdekesebb hibridautója. Kaliforniában 2016 közepétől készül a Fisker Karma átdolgozott változata.


Akinek tetszett a korábban tesztben is bemutatott, nagyon ritka Fisker Karma, az örülhet, mert a legfrissebb hírek szerint már egy év múlva újra beindul a gyártása. Korábban szó volt arról is, hogy a csődbe ment céget ma tulajdonló Wanxiang - ami Kína legnagyobb és amúgy nemzetközileg is fontos autóipari beszállítója - esetleg átnevezi az autót, de most úgy néz ki, marad a név. Sőt, az új cégnek nagy tervei vannak, a Karma frissített kiadása után a meg nem valósult többi modell is eljuthat végre a szériagyártásig. A felállítandó üzem Moreno Valleyben, Kaliforniában lenne, és 150 új, állandó dolgozónak adna munkahelyet.
Hirdetés


A The Orange County Register szerint a Fiskernek most is van több mint 100, raktáron lévő autója a régi szériából, amiket a jövőre induló gyártás előkészítéshez fel tudnak használni. A modellfrissítés részletei még nem nyilvánosak, de nagyobb elektromos hatótávra számíthatunk, feljavított kapacitású akkumulátorra, továbbá a már évek óta nem frissített vezérlő szoftvert is optimalizálják. Jó hír az is, hogy a Fisker tulajoknak az újjáéledő gyár meghosszabbított garanciát és szerviztámogatást is tud majd nyújtani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?