A világ legnagyobb Lexusa!

Kaliforniába kell utazni, ha látni akarod a világ legnagyobb Lexusát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dugóhúzóról híres pálya, Laguna Seca ad otthont a világ legnagyobb Lexusának.


Először is egy gyorstalpaló: A Dugóhúzó, avagy a Corkscrew az egyik legérdekesebb kanyarkombináció a világon. A pálya, amelyen megtalálható Laguna Seca, Kaliforniában. Sokáig a Mazda volt a pálya névadó szponzora, ám napjainkban WeatherTech Raceway néven fut a létesítmény. Hogy miért annyira különleges a bal-jobb kombináció? Nos, azért, mert fenemód lejtős. Az egyik leghíresebb momentum a kanyarban „AZ ELŐZÉS” Alex Zanardi kivitelezésében. Érdemes megnézni az alábbi videón!
Hirdetés
De amiért most a pályáról írok, az a Lexus különlegessége. Laguna Secában tartották ugyanis az Intercontinental GT Challenge legutóbbi futamát. A 8 órás versenyen természetesen ott volt a Lexus RC F GT3 is, ráadásul a pálya „hivatalos luxusautójának” szerepét a Lexus töltötte be. Természetesen ez egy marketingfogás, ami az USA-ban nem szokatlan. Egy-egy nagyobb eseménynek hirdetési célból beválasztanak olykor „hivatalos” autót, „hivatalos” üdítőt vagy épp „hivatalos” gumicukrot. Na, de a lényeg, hogy egy óriási Lexus RC F GT 3 alakú hirdetőtáblát állítottak ki a pályán. A reklámhordozó 3,6 méter magas és 7,9 méter hosszú „lökhárítótól-lökhárítóig”. Így ez a világ legnagyobb Lexusa! A megfestése 3 és egy negyed hétig tartott, ami egy John Cerney nevű művész keze munkájának a nyoma. A megfelelő árnyalatok eltalálásához 18 színből álló palettát használt. Bár arról nincs hír, hogy meddig marad ott az alkotás, remélhetőleg még jó sokáig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?