Elcsúszott a Maserati ötéves terve, késik az Alfieri

Késik a Maserati új kupéja, az Alfieri

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Maserati Alfieri 2014 egyik legígéretesebb prototípusa. Úgy volt, gyártásba kerül, már az idén, de a legújabb hírek szerint késik.


A Maserati rajongóinak az elmúlt időszakban a legdurvább nyalóka a két éve bemutatott Alfieri kupé volt. Épp két éve, a Genfi Autószalonon állították ki, és a sajtó és a látogatók részéről is olyan osztatlan sikert hozott, hogy azonnal elhatározták, gyártásba kerül. Az olasz luxus-sportkocsigyár terveiben 2016 szerepelt, mint a szériaváltozat bemutatójának ideje, de az előzetes számítás és a valóság közé némi űr ékelődött.
Hirdetés

Úgy néz ki, hogy nagy valószínűséggel idén már nem láthatjuk az Alfierit. A Levante után kellene debütálnia, de Harald Wester, az Alfa Romeo és a Maserati vezetőjétől úgy tartja, hogy előbb mégis más modellekre koncentrálnak. Wester az ausztrál Motoring kérdéseire válaszul úgy fogalmazott, hogy prioritást élvez az idősödő GranTurismo és GranCabrio leváltása. A kisebb, olcsóbb és csak V6-os Alfierire tehát még várni kell, míg a nagyobb V8-asok kijönnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?