Nagy crossover az Opeltől: csak 2020-ban mutatkozik be

Késik az Opel nagyméretű prémium crossoverje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maga a General Motoros vezérasszonya jelentette be a hírt, hogy lesz nagy Opel crossover. A korábbi hírekkel ellentétben már csak 2020-ra ígérik.


Mary Barra, a General Motors vezérigazgató asszonya jelentette be, hogy 2020-ban az Opel nagyméretű SUV modellt fog bemutatni. Barra szavai szerint az új modell az Insignia mellett a márka második zászlóshajója lesz. Eddig kevés konkrétumot tudni az egyelőre névtelen típusról, de annyi már biztos, hogy a korábbi hírekben szereplő 2017-es dátumhoz képest késik. A Monza tanulmányon bemutatott új formavilág fog már visszaköszönni rajta, és a már fejlesztés alatt álló második generációs Insignia műszaki alapjait fogja használni, természetesen motorjaik is közösek lesznek.
Hirdetés


Az új modell mellett fontos az is, hogy Barra egy összesen félmilliárd eurós befektetést helyezett kilátásba. Nyilatkozata szerint a GM számára stratégiailag fontos az Opel. A gyárak közül Rüsselsheim, Kaiserslautern és a lengyel Tychy lett kiemelve, de nem kell félnie Szentgotthárdnak sem. Az új három- és négyhengeres motorok ugyanis ott készülnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?