Magyar pilóta lesz a világ legfiatalabb hölgy GT-versenyzője!

Keszthelyi Vivien egy új szériában folytatja pályafutását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbra is az Audi támogatását élvezi Keszthelyi Vivien, aki idén egy új GT-sorozat futamain áll majd rajthoz.


Még csak 17 éves, de már egy közel 500 lóerős GT4-es masinát vezethet idén Keszthelyi Vivien! Az új szervezésű Audi R8 LMS GT Cup szereplőjeként lép majd pályára hat helyszínen, 12 verseny során. A sorozat egyik érdekessége, hogy mind a hat helyszínen a DTM betétfutamaként rendezik meg és lényegében mindenki számára nyitott, aki szeretne benevezni. Különböző kategóriákban értékelik a versenyzőket, elfogadják profik, félprofik és „gentleman driverek” nevezését is.

Vivien az Audi Sport versenyzőakadémiájának növendékeként az elmúlt évben elsőkerék-meghajtású Audi TT versenyautót vezetett a márka saját versenysorozatában. A szériában izgalmas versenyeken, azonos technikai feltételek mellett, rutinos, nemzetközi mezőnyben gyűjthetett tapasztalatokat, ám a GT4-es versenyautó kezelése új kihívás a számára. A versenyzőakadémián azonban mindent meg is tesznek, hogy felkészítsék az ifjú versenyzőt a nagy kalandra. Félteni persze nem szükséges Vivient, hiszen eddigi túraautós pályafutása során, 2014-től napjainkig 73 versenyből 60 dobogós helyezést ért el. 2016-ban, mindössze 15 évesen országos bajnokká avatták a 2000 köbcentis túraautó kategóriában, tavaly pedig a már említett Audi Sport TT Cup versenyzőjeként, a nemzetközi versenysorozatok történetének legfiatalabb magyar pontszerzője lett.
Hirdetés

Idén az Audi támogatását élvezve egy Q2 típust kap napi használatra, amellyel Vivien természetesen elutazhat a versenyek helyszínére is. Az autó kulcsait Mátrabérci Sándor az Audi márkaigazgatója adta át neki. A versenyzőhölgy saját elmondása szerint szeretne a versenyek helyszínére új autójával utazni. Először Hockenheimbe kell majd eljutnia, majd a Lausitzring következik. A harmadik versenyhétvégén, júniusban pedig hazai közönség előtt a Hungaroringen versenyezhet. A szezon Nagy-Britanniában és Olaszországban folytatódik, a szezonzárónak pedig a Nürburgring ad otthont.
Nézzétek meg Vivien bemutatkozó videóját is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?