Új videót villantott a rendőrség

Két nap alatt ezeket látta a rendőrség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fedélzeti kamera már-már nálunk is kötelező, de mindenképp erősen javasolt felszerelés, időnként a rendőrség is beveti.


Miként arról múlt héten beszámoltunk, a rendőrség december 23-ig jelöletlen, ám azért mégis meglehetősen felismerhető, szélvédője mögött kék-piros villogóval és fedélzeti kamerával is ellátott autókkal is járőrözik, hogy kiszűrjék a renitens sofőröket. Nem a felvételek alapján teszik a feljelentéseket, hanem azonnal megállítják a közlekedési szabályokat megszegőket.
Hirdetés
A police.hu oldal beszámolója szerint a legutóbbi, mindössze 2 napos ellenőrzés során a rendőrök összesen 32 sofőrt bírságoltak meg, a legtöbb – hét – autóst azért, mert átmentek a záróvonalon, de akadt buszsávban haladó, piros lámpán áthajtó és a kötelező haladási irány táblát figyelmen kívül hagyó is. A legnagyobb büntetést az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett, ő egy százezer forintos bírságot kapott; egy gépkocsivezetőt pedig elő kellett állítani, mert felmerült az egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja, ez alighanem egy áthelyezett rendszámtáblát jelentett. Az ellenőrzések videóbeszámolója alább látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?