Beindult a BMW új kabrióinak gyártása

Két új kabrió érkezett idén a BMW kínálatába, a Z4 és a 8-as gyártását a napokban elindították

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alaposan frissült és bővült a BMW kínálata idén, az új modellek egy részét pedig már el is kezdték gyártani. Most épp a Z4 és a 8-as kabrió termelését indították el.


Bőkezűen szórta idén a BMW az új modelleket, jött az új X3 és X4, valamint az X5 és a valaha volt legnagyobb BMW, az X7 is. Bemutatkozott az új 8-as kupé és kabrió, de kaptunk új Z4 roadstert is, valamint persze az új 3-as szedánt is leleplezték Párizsban. Most viszont koncentráljunk a két kabrióra, ugyanis gyártásba kerültek, a harmadik generációs Z4 pedig egész közel hozzánk, Ausztriában készül. A Magna Steyr gyártósorán legördültek az első ügyfélautók, egyelőre egyféle motorral, az egyelőre csúcskivitelű M40i modellek. Az új Z4 hajtásáról a jól ismert soros hathengeres benzinmotor gondoskodik 340 lóerővel, de nem kizárt, hogy akár egy Z4 M is készülni fog, mivel a platformja megegyezik a legújabb 3-assal, így az új M3 bemutatkozása után akár a Z4 is beállhat a sorba.
Hirdetés

A Z4 előtt pár nappal a 8-as kabrió gyártását is elindították, de a 7-es BMW méreteivel vetekedő kétajtós nem Ausztriában, hanem Németországban Dingolfingban készül. Az új modell az 5-ös és 7-es modellekkel egy gyártósoron kerül összeszerelésre, alapesetben fekete vászontetővel, felárasan ezüstös antracit beütésűvel. A 8-as kabrió, akárcsak a kupé, kétféle motorral kerül bevezetésre. Dízelként a 840d xDrive modell indít 320 lóerővel és 680 Nm csúcsnyomatékkal, benzinfronton a korábbi 4,4 literes V8-as átdolgozott verziója vesz részt 530 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal és összkerékhajtással. Készül már az M8 is, melynél az M5-ben megismert szintén V8-as motorral és összkerékhajtással szerelt hajtásra számíthatunk, de minimum 600 lóerős teljesítménnyel, ha nem többel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?