Újabb izompacsirta: Mercedes-AMG GLE

Két változatban, 557 és 585 lóerővel jön a Mercedes-AMG GLE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nemrégiben bemutatkozott Mercedes GLE szabadidő-kupé AMG-verziója a Detroiti Autószalonon debütált. Rögtön kétféle erőszinttel jön.


Alig több mint egy hónappal a GLE szabadidő-kupé bemutatkozása után annak csúcsverzióiról, a Mercedes-AMG GLE 63 Coupé és Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé modellekről is lerántotta a leplet a Mercedes - nem máshol, mint a héten nyitott Detroiti Autószalonon.
Hirdetés

A sportos lökhárítók közül a hátsó természetesen diffúzoros, az alufelnik 21, illetve az S esetén 22 colosak. A futómű az AMG által hangolt sportosabb verzió, folyamatosan és végtelen fokozatban változó lengéscsillapítókkal, aktív kanyarstabilizátorokkal, opcióként légrugókkal. A sárvédőkön alapáron ott a V8 Biturbo felirat. A motor ugyanis az AMG 5,5 literes biturbó V8-asa, alapesetben 557 lóerővel és 700 Nm nyomatékkal, az S verzióban 585 lóerővel és 760 Nm nyomatékkal. A hajtás 4Matic, azaz állandó összkerekes, a váltó az AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC 7 fokozatú automata, a 0-100 km/órás gyorsulási érték pedig 4,3, az S-nél 4,2 másodperc. A végsebesség egységesen 250 km/órában limitált, a fogyasztás szintén nem mutat eltérést, a katalógus szerinti kombinált érték 11,9 l/100 km, a CO2 emisszió 279 g/km - utóbbi annak is köszönhető, hogy a biturbó V8-ashoz stop-start elektronika is jár.
Alapáras sok egyéb mellett az intelligens LED fényszóró, a tolatókamera és az elektromos csomagtérajtó, valamint a tipikus AMG-kiegészítő, a versenyszámítógépes fedélzeti komputer is. A műszerfal műbőr borítású, a kormánykerék természetesen vágott aljú, a sofőr ülése elektromosan mozgatható, de mindkét elülső fűthető. Felárért sok más mellett távolságtartós tempomat, az alapból adottnál is sportosabb kipufogó, Harman Kardon hifi és karbonszálas motorborítás is kérhető a tavaszra már a kereskedésekbe is befutó Mercedes-AMG GLE modellekhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?