Alonso és Hamilton kilép az F1-ből?

Két világbajnok is távozhat a Forma-1-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Libery Media több versenyt szeretne a száguldó cirkuszban, Alonso és Hamilton viszont máris nemtetszését fejezte ki. Lehet, hogy idő előtt nyugdíjba vonulnak?


A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media több olyan intézkedést hozott, amellyel népszerűbbé kívánják tenni és közelebb akarják hozni a száguldó cirkuszt a közönséghez. Ezek már részben teljesültek, most viszont a versenyek számának további növelését is felvetették. Fernando Alonso nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban, elmondása szerint ha évente 25 verseny lesz, akkor ő szögre akasztja a sisakját. "Amikor elkezdtem a pályafutásomat, akkor 16 versenyünk volt egy évben, plusz a tesztek. Azóta évről-évre egyre több futam kerül be a naptárba. Az előkészületek, a szponzori rendezvények, a tesztek és évi 20-21 verseny bőven elegendő. E felett a megfelelő életminőség fontosabb, mint az F1-es szezon."
Hirdetés

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton teljes mértékben egyetért Alonso nyilatkozatával. A Forma-1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches elmondta: "A csapatokkal együttműködve fogjuk megvitatni, hogy merre tartunk. Véleményünk szerint 21 versenynél többet kell rendezni egy évadban." A végső döntésre bizonyára várni kell még. Ami biztos, hogy idén 20, jövőre 21 futam lesz. Egy év alatt feltehetően nem fog nagyot ugrani a versenyhétvégék száma, így valószínű, hogy a futamok csak 2020 után érhetik majd el a bűvös 25-ös számot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:32
    Permalink

    Teljesen egyetértek. Az erős szemöldökű is mehetett volna már piké barátjával kizárásos alapon, nem értem egyáltalán miért nem valami spanyol szenior kupában menedzseli a nála fiatalabb öregfiúkat. Mondjuk ebből a forma egyből se lehet eleget nézni, hogy egy jó versenyt lásson az ember. Én nem 25 hanem 1 futamot rendeznék, de az legalább lenne jó, mint pld mikor Verstappen esős japán nagydíjon autókázik. Olyat, csak annál jobbat.

Vélemény, hozzászólás?