Jön a fapados Honda Civic Type R

Kétliteres turbómotor jön a Honda Civicbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem teljesen új a kétliteres turbós benzines, ugyanis a Civic Type R-t is ez hajtja. Hamarosan egy gyengébb változata is elérhető lesz.


A Honda Civic Type R a tavalyi év egyik legemlékezetesebb tesztautója volt. A japán legenda most először kapott turbófeltöltőt, mellyel a négyhengeres, 2,0 literes blokk 310 lóerőt teljesít. A legfrissebb információk szerint egy "butított" változat is érkezik a motorból, amely 230 lóerő körüli teljesítményt fog küldeni a mesés hatfokozatú kézi váltó felé. A Civicen belül Si néven válhat majd ismertté az új modell.
Hirdetés

Az újdonság legkorábban idén ősszel mutatkozhat be. 2017-ben egy újabb motorral bővül a kínálat. Megjelenik az 1,0 literes háromhengeres turbós blokk is a Civicben, amely 130 lóerő körüli teljesítményt és 200 newtonméteres nyomatékot szabadít majd az aszfaltra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:37
    Permalink

    Ez egész jó hír!
    Talán mégsem ment el teljesen az eszük ezeknek a japóknak és ismét csinálnak sportos középkategóriás modelleket.
    Nekem még a Toyota Auris 2,0 turbo hiányzik a már meglévő 240 lovas motorral és lesz elég választék mire szükség lesz rá. Mondjuk az sem ártana, ha az áruk a realitások talaján maradna, úgy 6,5-7 millió környékén. 🙂

Vélemény, hozzászólás?