Egy hónap múlva érkezik a Jaguar villanyautója

Kihirdették a Jaguar I-Pace bemutatásának időpontját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint egy éve ismerjük már a Jaguar terveit, az első villanyautójukat 2016 év vége óta mutogatják. Az I-Pace álcázott példányait már sokszor láthattuk, a fináléhoz érkezett a fejlesztés.


A jelen és a jövő a Jaguarnál a villanyhajtást jelenti, bár még hibridjük sincs, hamarosan megérkezik az első teljesen elektromos autójuk. Tudjuk már a nevét is, tudjuk azt is, hogyan fog kinézni, az I-Pace formabontó külső arányokkal érkezik, ám hagyományos Jaguar jegyeket fog viselni. Két tanulmányautót is mutattak már, amik között csak a szín változott, teljesítményéről pedig már korábban azt mondták, hogy 400 lóerőt és 700 Nm nyomatékot fog teljesíteni a két villanymotor összesen. Tengelyenként egy-egy elektromotor hajtja, amik összkerékhajtásként működnek, ezt Norvégiában teszteli a Jaguar, ahogy azt is, mit bírnak az akkumulátorok -40 Celsiusban.
Hirdetés

Az I-Pace-t már 2016 végén megmutatták, először, azóta az álcázott autókat mutogatják, valamint szorgosan tesztelik is őket. Most már nem tart sokáig a rejtőzködés, március elsején lehúzzák róla a foltos fóliát, az online leleplezés után pár nappal pedig a Genfi Autószalonon is megmutatják a Jaguar első villanyautóját. Azt ígérik, ekkor már árakat is párosítanak az I-Pace mellé, ilyen tekintetben nagy valószínűséggel a Tesla Model X-hez hasonló árképzésre kell számítanunk, annyi különbséggel, hogy az I-Pace-t vélhetően Magyarországon is forgalmazzák majd. Az I-Pace viszont nem csak a villanyautók piacán lesz sztár, azt már hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy a Formula E sorozat betétfutamaként 20 résztvevős I-Pace villanyautó kupát indítanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.01.31. at 20:05
    Permalink

    A tanulmányt már egy ideje cipelik körbe, én vagy egy éve láttam egy belga golfklubban. Sajnos beleülni nem lehetett. De sokkal földhözragadtabb volt, mint pl a Tesla Model X-e…

  • 2018.02.01. at 09:50
    Permalink

    első villanyautó lenne ami tetszik, annyit leszámítva, hogy azt a csomagtartót/kocka segget nem értem, hogy minek nyúlik ki annyira…..mintha valami szedános,kupés valami akarna vagy akart volna lenni, de mégis inkább maradt hatch félúton 😀 😀 😀
    400 ló jól hangzik, ezek alapján egy minimum 4sec-es gyorsulás várható, távra gondolom olyan 400km+

    • 2018.02.01. at 14:39
      Permalink

      Itt van pár saját fotó is: http://autossagok.blog.hu/2017/06/21/jaguar_i-pace_nyalcsorgato
      A csomagtartó nem volt apró, a beltér kényelmes de nem a Model X ligája, inkább a Model 3 lehetett a cél. .

      A kisérők szerinte a végleges nem fog nagyon eltérni.

      Mivel villamos a hajtáslánc, elég szabadon lehet kialakítani a belső teret, ahogy a Tesláknál is.

      Árban a Tesla a cél, de pl fogalmuk sincs még arról, hogy mivel fog menni, nehogy saját supercharger hálózat, de még arról sem tájékozódtak, hogy mi hol keressünk üzemanyagot, ha megvennénk az autójukat….

Vélemény, hozzászólás?