Ez már az igazi Focus ST

Kiszivárgott néhány kép az új Ford Focus ST változatáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki sportos Focusra vágyik, egyelőre meg kell elégedjen az ST-Line változattal, amely leginkább csak küllemében mutat sportos attitűdöt, ám hamarosan érkezik a valódi ST, amiről most mutatunk pár fotót.


Egy privát fórumon bukkantak fel azok a fotók, amelyek minden bizonnyal az új Focus ST modellről készültek. Bár nagyon hasonlít az ST-Line modellre, néhány részlet árulkodik arról, hogy ez már valóban az erősebb, igazi ST. Például a hűtőmaszk is szinte ugyanolyan, de az első lökhárító alsó részén is méhsejtmintás. Egyébként a lökhárító is szinte teljes egészében megegyezik az ST Line kivitelével, ám a splitter látványosan nagyobb. Oldalt a vaskosabb küszöb és a vörösre fényezett féknyergek, hátul pedig a diffúzor szerű betét, a kipufogóvég, a fekete légterelő és a fekete kilincsek leplezik le az autót, valamint a speciális sárga fényezés is a sportmodellre utal.

Az utastérbe pillantva gyorsabban lebukik az ST, hiszen a modellváltozat nevének betűi díszítik a Recaro sportülések fejtámláit. Emellett a fehér cérnával varrt bőrkormány és a szénszálas műanyagokat mintázó díszbetétek utalnak a jármű egyediségére.
Hirdetés

Az előzetes infók alapján a Focus ST mozgatását ugyanarra a négyhengeres és 2,3 literes EcoBoost motorra bízzák, amely az európai Mustanghoz is kérhető. Ez az egység 290 lóerőt és 400 Nm forgatónyomatékot kínál, de arról még nincs hivatalos információ, hogy az ST-ben is ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik-e majd. Kérdéses a bemutatásának időpontja is. A Genfi Autószalon ideális lehetne, ám a Ford már bejelentette, hogy nem vesz részt az eseményen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?