Csak 36 kilót szedett fel az új Ford Mustang

Kiszivárogtak az új Ford Mustang tömegadatai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó, hír, hogy nem lesz annyira elhízva a szebb és jobbnak ígérkező hatos Mustang. Még jobb, hogy az ára is csak 1000 dollárral nőtt.


A Ford ikonikus Mustangjának hatodik generációja körül eddig is nagy volt a nyüzsgés. Megcsinálták cukorból, ünnepelték az 50 évét és még Európában is kapkodnak utána. Aztán jött a rossz hír, hogy hiába a technikai fejlődés, ha túlsúlyos lesz az új széria. A korábbi pletyka egy jó 100 kilós súlynövekedésről szólt, ahhoz képest a mostaniban hivatkozott 36 szinte elhanyagolható. Megint nagyon hitelesnek hat a forrás: egy kereskedőknek szánt, természetesen még mindig csak előzetes információkat tartalmazó nyomtatványról van szó.
Hirdetés

Eszerint a 2.3 Ecoboost motoros, automata kupé lesz a legkönnyebb, 1593 kilós. A legnehezebb és nyilván a legkevésbé élvezetesen vezethető meg a V8-as, Convertible GT kabrió lesz automatával, ami 1747 kiló. Érdekes részlet az is, hogy a kéziváltós kupé 2 kilóval nehezebb az automatánál. A neten keringő dokumentum szerint a V6-os és a V8-as verzió kétkipufogós lesz, a sornégyes 2.3-as meg egyet kap, de az dupla lesz. A 2014-es modellévi, még előző generációs kocsihoz képest a súlytöbblet kiviteltől függően alig 9 és 36 kilogramm közötti.
A következő lépés remélhetően az lesz, hogy a Ford végre hivatalosan is közöli az eddig még csak körülbelül megadott teljesítményadatokat. A konfigurátor már elérhető ezen a linken, igaz itt is feltüntetik, hogy mindez csak előzetes még. Nem is látunk egyoldali dupla kipufogót. Az oldal amerikai irányítószámot kér, adják meg mondjuk a nebraskai Cedar Creek-ét, ami 68016. Jó szórakozást hozzá!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?