Videón az új Ladák, az X-Ray belseje gyári fotón

Kívülről még álcázva, belülről már gyári fotóval látható a Lada X-Ray

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lada az Úszó- és Vízilabda Világbajnokság alkalmával vitte utcára újdonságait, a jövőre várható Vestát és az X-Rayt. Utóbbinak belsejét is megmutatta.

Bo Andersson, a Lada - munkamániásként híres - első embere az Úszó- és Vízilabda Világbajnokság helyszínén mutatta meg Tatárföld elnökének, Rustam Minnikhanovnak a márka jövőre érkező újdonságait, a WTCC-ben karosszériájával már futó Vestát és az X-Ray crossovert. Bár az autók még csak álcázottan voltak láthatók, s vonultak végig a prominensekkel rendőri felvezetéssel Kazany utcáin, az X-Ray - már véglegesnek mondott - belsejéről maszk nélküli fotót is közölt a gyártó.
Természetes, hogy a jövőre piacra várható X-Ray utastere nem a két évvel korábbi koncepció világát hozza, ez minden gyártónál megszokott, s a külső is a tanulmányautóénál jelentősen szerényebbnek várható. A Renault-kapcsolat miatt mégis mai, kulturáltnak ígérkező, sok más mellett multikormányt, CD-rádiót, légkondicionálót is felvonultató belteret láthatunk.
Hirdetés
A méretek (hosszúság: 4,3 méter, tengelytáv: 2,65 m), valamint az utastéri elemek, de még a hajtáslánc tagjai is a Dacia Dusterből lehetnek majd ismerősek. Az alapból elöl hajtó, opcióként összkerékhajtású X-Ray 1.6-os benzines és 1,5 literes (nyilván dCi) turbódízelekkel várható. A motorok állítólag Euro 6 normásak lesznek, váltóból pedig már a kezdeteknél lesz automata is. Mellékszál, de utóbbit addigra iparági pletykák szerint a Duster is megkapja. Komoly árharc várható az olcsó autók, a divatos crossoverek szegmensében is, kérdés egyelőre, hogy régen fogalomnak számító, idén 45 éves Lada mennyire gyorsan fogja tudni utolérni a már több mint 10 éve teljesen megújult Daciát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?