Eura Mobil Profila RS: hátamon a házam

Komfortos élet 14 négyzetméteren

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Eura Mobil idei dobása a félintegrált Profila RS, amelynek magassága tágas kialakítás ellenére nem haladja meg a 2,9 métert. Kompaktsága a mennyezetből lesüllyeszthető ágynak is köszönhető, amelyet a Fiat Ducato alapú jármű szerkezetébe építettek be.


A Fiat Ducatón alapuló mobil otthon tetejébe épített pehelysúlyú ágy alatt 1,97 méter magas a beltér, így az egyáltalán nem vesz el helyet. A Fiat alvázon könnyűszerkezetes, kompozit üvegszál-erősítésű műanyag a lakóautó karosszériája. A tavalyi szezonra épített Profila T modellnél a 2014-es modellévű változat 50 kilogrammal lett könnyebb. Fűthető dupla padló alatt kapott helyett a fedélzeti technika, de két nagyméretű tároló rekesz is. A famentes, alumíniumszerkezetű vázra a műanyaglapokat ipari ragasztóval erősítették fel, amelyek rendkívüli teherbírásúak. Az összeszerelés állítólag minőségi, a jármű zaj- és hőszigetelése kiválónak mondott.
A német cég által gyártott Profila RS kezdetben három belső elrendezéssel kapható, a közel hétméteres Profila RS 660 HB hat személynek kínál kényelmes utazást, két dupla ággyal, kényelmes ágybetétekkel, nagy csomagtérrel, biciklitárolóval, (opciósan) 175 literes hűtőszekrénnyel szerelt konyhával. A lakóautó alapára ezzel a felépítménnyel 49 990 euró Németországban (15 millió forint).
Hirdetés

A 7,5 méteres járműosztályban a 7,39 méteres PRS 720 EB modellt kínálja a gyártó, amelynek garázsa és a szomszédos dupla feneke terjedelmes csomagokat is elnyel. Hátuljában két egyedi ágyat helyeztek el, előtte egy sarokkonyhát 175 literes hűtőszekrénnyel és egy fürdőszobát elkülönített zuhanyfülkével és térelválasztó ajtóval, hogy megfeleljen a nagyobb kategóriához szokott ügyfelek elvárásainak.
A Profila RS 720 QB franciaággyal fokozza a pihenést, amelynek belépési magassága kényelmes, két ruhásszekrény zárja le a hátsó teret, ezek mintegy öltözőszobaként is használhatók. A csúcskivitel saját tömege 3050/3090 (opciós) kilogramm, megengedett legnagyobb tömege 3500/3650 (opciós)/4250 (opciós). A 660-as változat saját tömege 2950, megengedett legnagyobb össztömege 3,5 tonna.
A guruló otthonokat alaphelyzetben 115 lóerős, 2,3 literes Multijet dízelmotor hajtja, de felárért 130, 150, illetve 180 lóerősök is választható, a felépítmények szélessége minden verzióban 2,3 méter, üzemanyagtankjuk 120 literes. Óvatos vezetéssel akár 1000 kilométer is megtehető velük egyetlen tankolással, így ideálisak a hosszú családi túrázásokhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 01:28
    Permalink

    Nem hinném hogy egy ilyen komplexumról, csak ennyit lehet írni. Milyen jogsi kell hozzá. Van e alternatív változata ahol a belső konténeresen kiszerelhető. Többcélú felhasználhatósághoz. Lehet e napelemeket integrálni hozzá? Esetleg szélkereket. Van e beépített agregátora? Milyen omnisztorokat lehet installálni hozzá?
    Bővebb menet és teljesítmény adatok. …

  • 2017.10.30. at 01:28
    Permalink

    Esetleg azt valaki tudja, hogy a megengedett legnagyobb össztömege meghaladja e 3.5 tonnát, mert így ránézésre nem,bár a beépítette bútorok nem tudom mennyit nyomnak?

Vélemény, hozzászólás?