Genfben esélyes a legkisebb Lexus SUV debütálása

Koncepció után kész modellként jöhet a Lexus UX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sikeres Toyota C-HR-hez hasonló mérettel várható a Lexus UX bemutatkozása a Genfi Autószalonon.


Másfél évvel ezelőtt a Párizsi Autószalonon debütált az akkor még koncepcióként mutatott Lexus UX, ami 4,4 méteres hosszával egy minden eddiginél kompaktabb Lexus szabadidő-autót vetített előre. Tavaly megtudhattuk, hogy szériamodell lesz belőle – ami persze aligha meglepetés, hiszen továbbra is a piac legdinamikusabban fejlődő szegmense a szabadidő-autóké. A debütálás időpontja eddig ismeretlen volt, ám nemrégiben a Lexus norvégiai vezetője elárulta, hogy az idei (márciusi) Genfi Autószalonon már láthatjuk is a márka legkisebb SUV-ját, amiből már jövő évben 100 ezer példányos eladással számol – csupán Európában - a gyár.
Igen, minden eddiginél kelendőbb sorozatnak szánják a legkisebb és nyilván legolcsóbb Lexus SUV-t, ami a világszerte 60 százalékban, nálunk szinte kivétel nélkül (97 százalékban) hibrideket értékesítő márkához hűen hibridként is elérhető lesz. Bár a UX méretében közel áll a Toyota best seller crossoveréhez, a C-HR-hez, az annál valamivel nagyobb SUV izmosabb motorokkal várható. Az Európában levédetett UX 200, UX 250 és UX 250h modellnevek az IS-ben is megtalálható 2,0 literes turbómotort, 2,5 literes szívó benzinest és az NX-ből ismert 2,5 literes Atkinson ciklusú benzinesen alapuló hibrid hajtásláncot sejtetik. Nálunk egyértelműen utóbbival várható az eladások zöme.
Hirdetés

Bár fotót egyelőre nem láthattunk a kész modellről, vélhető, hogy a koncepcióhoz kívülről jelentősen hasonlítani fog, ahogyan az is, hogy belülről viszont sokkal kiforrottabbnak várható, magyarán búcsút inthetünk a tanulmányautóban látott speciális, fonott üléseknek. A további részletek legkésőbb március 6-án, a Genfi Autószalon nyitónapján várhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?