Robby Gordont kitiltották az ausztrál versenyekről

Közúton driftelt versenyautójával, ezért megbüntették Robby Gordont

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tereprali egyik világszinten ismert versenyzőjét, Robby Gordont kitiltották Ausztráliából, már ami a versenyzést illeti. Felelőtlen viselkedésével felhúzta a hatóságokat.


Robby Gordon neve talán még azoknak is ismerős lehet, akik csak felületesen követik az autósportot. Ő az, aki jó párszor nekivágott a Dakar ralinak is, méghozzá Hummerrel, persze csak külsőre volt az, valójában egy óriási csővázas, épített buggyval nyomta. Ma is tövig nyomja a gázt, méghozzá a saját maga által alapított Stadium Truck versenyeken, aminek következő állomása épp a napokban lesz Ausztráliában.
Hirdetés
Robby Gordon bevállalós, vagy inkább őrült viselkedéséről is híres, ő az, aki még a Dakar indító dobogóján is inkább átugrat, majd a nézők között megforgatja a szörnyeteget. Ezerszer csinálta már, és most is éppen ezzel került bajba, ugyanis az ausztrál hatóságoknál ezzel sikerült kivernie a biztosítékot. Darwin városának főutcáján forgatta meg Stadium Truck versenygépét, csinált három fánkot, majd lelépett, ezt a helyi hatóságok viszont felelőtlennek és veszélyesnek találták, tulajdonképpen igazuk is van. Robby Gordont 4000 ausztrál dollárra, több mint 800 000 forintos bírsággal büntették, valamint az ausztrál autósport szövetség egy életre eltiltotta a hivatalos versenyeken való indulástól a szigetországban, így saját tulajdonában álló versenysorozatán sem vehet részt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?