Folyó fölé épült az autópálya

Különleges autópályát adtak át Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Esélyes, hogy az újonnan átadott 11 km-es autópályaszakasz bekerül a világ legszebb autóútjainak gyűjteményébe.


Mintegy 70 millió dolláros beruházásból készült el Kínában Hsziangsan település mellet az az autópálya, amelyet ahelyett hogy a hegy oldalán vagy a hegyben, alagúton keresztül vezettek volna, a folyó felett építették meg.
Hirdetés
A nem mindennapi látványosság további előnye, hogy építése környezetbarát módon történt, ugyanis nem kellett a hegyet megbontani és a rajta lévő erdők is sértetlenül maradtak. A 11 km-es út 4,4 km hosszan vezet a folyó felett, létrejötte pedig a korábbi egyórás utat 20 percre rövidíti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:19
    Permalink

    Na és óccóbb is volt, mint lyukat fúrni a hegybe (beleértve a fenntartási ktg.-ét is, hiszen abban nappal is kell világítás, meg szellőztetés stb.)? Aztán mekkora vízszintemelkedéssel számoltak árvíz idejére? Meg a sodrásra is gondoltak a kis sálgák? Várom a híreket, hátha kibírja ezeket is és nem lesz baj!
    Persze két sávval túlzás autópályának nevezni, de ha a cimbiknek elég lé jut, hogy vissza is osszanak, akkor lehet, hogy legközelebb az M6-os mintájára nem alagutat fúrnak alföldi jellegű területen, hanem a Duna fölött vezetik majd a pályát. Vagy a Kőröshegyi völgyhíd a Balaton fölött folytatódhat. Hajrá Mo.!

  • 2017.10.28. at 14:19
    Permalink

    Környezetbarátnak én sem nevezném,1 kiadós zuhé,és belemossa a folyóba mind azt a sok szennyeződést amit a kocsik felvisznek az útra(olaj gumi,fékpor…)

  • 2017.10.28. at 14:19
    Permalink

    Autópályának azért nem nevezném. Az első képen határozottan záróvonalon előznek, a harmadik képen (időrendben ez készült előbb) a busz melletti autó mindjárt telibeveri a SUV-k melletti motorosokat (bár lehet, hogy az a hátulja az autónak, én nem tudom eldönteni). Azért a kínai közlekedési morált ismerve kíváncsi vagyok miket művelnek majd rajta.

  • 2017.10.28. at 14:19
    Permalink

    hát mondjuk ez sehol nem környezetbarát…. 😀 inkább vágtak volna lukat a hegybe….na mind1, én azért inkább nem mennék végig rajta…kínai is…folyó felett..áááhhh

  • 2017.10.28. at 14:19
    Permalink

    Csak a szép tájat, és a folyót vágták haza ezzel a “gyönyörű” úttal. Környezetbarát módon nem lehet utat építeni egy folyóra ezernyi betoncölöp leállításával.

Vélemény, hozzászólás?