Országos balesetmegelőzési kampány indul csütörtökön

Látni és látszani kampány 2014: november 6-tól fokozott ellenőrzés az utakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csütörtökön indul az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is útjára indítja a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát. Nem a bírságolás a cél, sokkal inkább az, hogy a sofőrök ellenőriztessék autójukat és szemüket. Október 2-től december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben (lista itt) járművüket szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik ugyancsak térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.
Hirdetés
A kampányhoz kapcsolódó fokozott közúti ellenőrzés most csütörtökön (november 6-án) kezdődik és december 12-ig tart majd. Ennek során a rendőrség teljes körűen és kiemelten vizsgálja a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, valamint a tartalék szemüveg meglétét. Tavaly kétszáznál is több autós szakszerviz és közel száz optikus állt a Látni és látszani szlogen mögé, míg a másik oldalon csaknem 15 ezer gépjárművezető csatlakozott a kampányhoz, és közel ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el. Ha egy kicsit - akár csak sötétben - homályosak már a táblák, akkor feltétlenül ajánlott egy optikus felkeresése, s ugye mondanunk sem kell, hogy autónk lámpáit is rendszeresen kell ellenőrizni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 00:45
    Permalink

    Maximálisan egyetértek azzal, hogy figyeljenek erre a hatóságok és a tulajdonosok figyelmét is felhívják erre.
    Döbbenetes számomra, hogyan lehet annyi igénytelen/felelőtlen ember, mint amennyi félszemű autó közlekedik az utakon. A rosszul beállított fényszórókról nem is beszélve…

    Értem én, hogy a modernebb autóknál bonyolultabb egy izzócsere, de azért nem agysebészet. Ezen kívül szervizbe is el lehet vinni az autót, ott is szívesen megcsinálják.

  • 2017.10.29. at 00:45
    Permalink

    LÁTNI ? Megint csak a rendőrök szeretik az emberek pénztárcáját látni !! Minden módon csak harács. Nyomták hogy a több radar majd csökkenti a balesetek számát, minap meg megjelent az adat hogy majd kétszer több a közúti balesetek halottai száma mint tavaly, AKKOR MI VAN ?? Megint csak új pénzbehajtás.

Vélemény, hozzászólás?