Új 1,5-ös dízelt kap az Opel Grandland X

Lefelé bővíti dízelpalettáját az Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsőként a Grandland X-be építi be a gyártó az új fejlesztésű dízelmotorját, amely 130 lóerős teljesítménnyel és 300 Nm forgatónyomatékkal bír.


Dízelfronton folytatódik az Opelnél a downsizing. Ezúttal a korábbi 1.6 CDTI dízelt cserélik le az új (PSA) 1,5 literessel. Elődjénél 10 lóerővel lesz erősebb, ezzel 130 lóerő áll majd rendelkezésre, a forgatónyomaték 300 Nm 1750 1/perces fordulaton. Az újdonság a legszigorúbb Euro 6d-TEMP környezetvédelmi normákat is teljesíti. Az egységhez hatfokozatú kézi és nyolcgangos automata is választható, bár a hazai piacon egyelőre csak utóbbival érhető el.
Hirdetés
A Grandland X nemrég kapta meg a 2,0 literes 177 lóerős gázolajost, mostantól pedig az 1,5-össel is rendelhető. A kompakt blokk méretének köszönhetően számos modellbe építhető be, minden bizonnyal rövidesen a többi Opel is megkapja majd az ezerötös ketyegőt. A nyolcas automatával szerelt 1,5-ös felára az 1.6 CDTI (6 fokozatú) automata változatához mérten 470, a hatos kézihez képest pedig 820 ezer forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?