Elkezdődött a Ford GT gyártása

Legördült az első 2017-es Ford GT példány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elhagyta gyártósorát az első 2017-es Ford GT. Az egzotikus szupersportautó 2015-ben mutatkozott be először a nagyközönségnek - Detroitban.

Legördült a gyártósorról a vadonatúj 2017-es Ford GT első példánya és ezzel hivatalosan is megkezdődött a Ford szupersportkocsijának gyártása. Az új, csupán néhány kiválasztott számára elérhető Ford GT a Ford Performance zászlóshajója a maga 600 lóerős biturbós V6-os erőforrásával. Gyártása az Ontario állambeli Markhamban működő kisszériás Multimatic üzemben folyik, itt látott napvilágot az első ügyfélmodell.
Hirdetés
“Amikor nekivágtunk a 2016-os évnek, két elsődleges célt fogalmaztunk meg a Ford GT szupersportkocsival kapcsolatban: hogy jeleskedjen Le Mans-ban, és hogy az első példányait még az év vége előtt megkapják a vásárlók,” emlékezett vissza Raj Nair, a Ford ügyvezető alelnöke. “Mindkét célkitűzésünket sikeresen teljesítettük.” A Chip Ganassi Team gyári Ford GT-alakulat ugyanis megnyerte a 2016-os Le Mans-i futamot, ezzel emléket állítva 50 évvel ezelőtti győzelmüknek. Már csak az utóbbi triplagyőzelem ünneplésére készülő ’66 Heritage Edition-re kell várnunk, már ha valóban elkészül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?