Kész a magának üzemanyagot gyártó Nissan

Lényegében üzemanyagcellás, de a hidrogént is ő állítja elő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy lépéssel többet pakoltak az üzemanyagcellás furgonba, az e-Bio üzemanyagcellás Nissan etanolt eszik, amiből hidrogént állít elő, abból meg elektromosságot.

Néhány hete már írtunk a Nissan új technológiájáról, akkor még nem mondták el, mikor lesz működőképes, most viszont bedobták. Egészen Rióig, az Olimpia partnereként lovagolják meg az eszméletlen nagy hullámot és mutatják meg a világnak az e-Bio fantázianevű egységgel hajtott NV200-ast. Az új technológia lényegében már ismert, üzemanyagcellás egységgel dolgozik, de egy lépéssel többet tud a Nissan rendszere a többinél.
Hirdetés
Az áram előállításához szükséges hidrogént is a cellán belül állítják elő, méghozzá etanolból. Nagyjából 600 kilométert tud megtenni egy tank etanollal a Nissan prototípusa, az e-NV200-ból megszokott 24 kWh-ás akkumulátorban tárolva az energiát. Károsanyag-kibocsátása szinte nincs, ráadásul Amerikában elég elterjedt az etanol a kutakon, cukornádból, vagy kukoricából állítják elő, így az elsődleges piac is ők lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?