Ritka, mint amilyen a Dacia Duster pickup

Lesz is, meg nem is pickup a Dacia Dusterből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem teljesen gyári, és csak 500 példányban készül egy olajipari cég megrendelésére. A Dacia Duster pickupot a Romturingia alakította át.


A szeptemberi hivatalos bemutatóból végül októberi lett, de most legalább megtudhatjuk, hogy is lesz ez a még nyáron látott pickup Dusterrel. A Dacia a Romturingia karosszériaépítő céggel közösen fejlesztette és késíztette el az autót az OMV Petrom igényei szerint. Rossz hírekkel szolgálhatunk, ha megtetszett az autó, mert csak az olajipari cég flottája számára gyártják, máshol nem lesz elérhető. Kereskedésben nem lehet megvenni, az első tíz példányát viszont már át is vette a megrendelő, a többit meg még gyártják, csak jövőre lesznek leszállítva.
Hirdetés


A platós Dusterek nem a Dacia saját gyárában készülnek, hanem a Romturingiánál, Campulung Muscelben. A pickup alapja a Duster 4X4-es változata, a Renault csoport unásig ismert 1,5 literes, 110 lóerős dCi turbódízelével és hatfokozatú kéziváltóval. A képeken látható autó az ajtóig olyan, mint a Duster. Az egyedi megoldások a második felén vannak, mint a zárt kabin, méretes ablakkal és az őt védő ráccsal. Erősítésnek a motortértől a kabin mögé érő bukókeretet kapott a Duster pickup. A plató hossza 1700 mm, terhelhetőség 450 kilogramm.

A projekt még 2012 végén kezdődött, több prototípussal próbálkoztak, mielőtt a román hatóságok homologizálták a véglegeset. Bár a Dacia vezetése nem tervezi az autót kiskereskedelmi úton értékesíteni, ha kéne a kocsi, őket megkerülve talán mégis szert lehet tenni egy ilyenre. Ha felkeresnénk az átalakítást végző Romturingiát, valószínűleg nem mondanának nemet az átalakításra. Egy ilyen átépítés ebben a szériában úgy 3000 euró körüli összegre jött ki. Lévén karosszériaépítés a specialitásuk, ugyanezt, de más egyedi igényt is simán ki tudnak elégíteni, így lehetséges, hogy mégis lesz majd több mint 500 Duster pickup.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 01:44
    Permalink

    “bika B-oszlopot, mint az összes ponyvás terepjárón …”
    Amikre gondolsz gondolom mind alvázasok, és nem önhordók, ugye?
    Lehet a megrendelőnek volt fontos valamiért, hogy odakerüljenek, de a fika megy zsigerből.
    Te is rendelnél pár 100 db-ot gondolom ha “ennyire gagyi” lenne.

Vélemény, hozzászólás?