Egyetlen este 4 millió forintot gyűjtött gyerekeknek a Mercedes

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas segítségével jótékonykodott a Mercedes-Benz Hungária

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A F1 hazai futamának alkalmából a Mercedes-Benz Hungária ismét megrendezte a már hagyománnyá vált jótékonysági eseményét; közel 4 millió forint gyűlt össze.


A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pilótái, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is hozzájárultak a Mercedes-Benz Hungária által, a hétvégi F1 Magyar Nagydíj alkalmából szervezett est sikeréhez. A jótékonysági gálán minden megjelent vendég után tízezer forintot adományozott a Mercedes-Benz Hungária Kft. és partnerei a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára, míg a pilóták személyes tárgyaikat ajánlották fel tombolára. A nem mindennapi összefogásnak hála összesen 4 millió forintnyi adomány gyűlt össze a szervezet számára.
A jótékony felajánlások mellett a két F1-es pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas számos érdekes információt is megosztottak a színpadi interjúk során. A résztvevők többek között azt is megtudhatták, hogy Lewis Hamilton igazi James Bondként érkezett meg az eseményre, hiszen helikopterrel indult a Hungaroringről, majd hajóra szállt a főváros szívében, és végül gyalog sétált be az est színhelyére. Valtteri Bottas pedig mindenkit meglepve, akcentus nélkül magyarul olvasta fel a kihúzott tombola sorszámait, majd rendkívül szerényen nyilatkozott az idei szezon kiváló eredményeiről.
Hirdetés
A Mercedes-Benz és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együttműködése több mint 25 évre nyúlik vissza. A számtalan nagyszabású jótékonysági akció segítségével az évek során már több mint 120 millió forintot adományozott a vállalat a szervezetnek. Különleges élményt jelentett az NGYSZ által támogatott gyermekek számára, mikor 2012-ben találkozhattak Michael Schumacherrel, aki egy gyermeknek szóló sajtótájékoztató keretében mosolyogva válaszolt a kicsik legkényelmetlenebb kérdéseire is. Egy másik rendhagyó alkalom volt az a 2015-ös jótékonysági aukció, melynek során az első, Kecskeméten gyártott CLA Shooting Brake modellt árverezte el a márka, melyhez – hasonlóan az idei évhez - Lewis Hamilton asszisztált. Az akkori felajánlásoknak hála a Mercedes-Benz hazai képviselete 44 millió forintot gyűjtött a nonprofit szervezet számára. Tavaly pedig egy különleges sajtótájékoztató alkalmával ismét kizárólag az NGYSZ által támogatott gyermekek faggathattak Forma-1 sztárpilótát, így Nico Rosberg kapta a nem mindennapi kérdéseket, mellyel egyben adományokat is gyűjtött.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Amikor a hülyeség szorgalommal párosul, akkor születnek a tiedhez hasonló kommentek barátom.

    Te mennyit adakoztál az idén rászorulóknak? Nem, nem a pofázásra gondolok, hanem a tettekre? Ne hozd magad kínos helyzetbe, hogy hazudsz ide valami k. nagyot.

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Vagy hasonlóan gázos közönségre.

    Van egy vicces emlékem mercedeses honfitársról kinti Volvo rendezvényen.

    Gondolom ezek a résztvevők is úgy gondolták, hogy a jótékonyság lényege hogy ők ingyen zabálhatnak.

    És magukban röhögtek egyet a “majmon”, ahogy itt egy-két focista agyi színvonalú félszerzet is előadta… Kb ez a magyar színvonal, minden jár de soha semmit se tegyél bele. Lassan 70 éve működik. Ja nem…

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    sajnos ebben egyet kell értenem veled, de annyi kiegészítést tennék, hogy egy olyan rendezvényen ahol megjelenik két ilyen világsztár megjelenik és a Mercedes is az esemény mögött áll a 4 milliós jótékonysági bevétel kevés, ami pocsék szervezésre utal

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Pedig ugye mennyivel jobb lenne, ha a cikk árulna el egy csomó mindent rólunk magyarokról? Hiszen akkor szépen vasalt ingekben, drága öltönyökben és luxus karórákban feszítenénk mindannyian. Szabadidőnkben pedig a kedvenc prémiummárkánk oltárához járulnánk, hogy Terrace Partykon múlassuk az időt világsztárokkal.
    Fun fact: a kecskeméti Merci-gyár tavaly 64 M €-t termelt, vagyis az alatt az 1 perc alatt, amíg ott aláírtak meg pózoltak a kameráknak kijött volna egy olyan összeg, amit már nem vérciki kiküldeni a sajtónak PR-hírként.

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Én is pont ezen gondolkoztam amikor először megláttam a képeket, hogy persze becsülendő, hogy adakoztak, de a két úriember a kanapé alatt összesöpör akkor kb 10-szer ennyi jön össze.

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Arra a fehér gatyás és tornacipős negroid törpére gondolsz ? Mert neki tutira nem fér bele az éves milliárdos fizetésébe elvégre kell új magánrepcsire nehogy már csak 1 legyen …

  • 2017.10.27. at 16:00
    Permalink

    Tudom, hogy ilyen őszintén altruista eseményeket nem illik kritizálni, de nem gáz egy kicsit az a 4 millió forint, mikor kb. a képen látható majomzakós úriemberek öltözéke kétszer ennyit ér? Vagy más most annyira kiütközött a Mercin a kartellbotrány, hogy nem merték legalább egy közép szinten regnáló menedzser éves tiszteletdíjával megtoldani, hogy legalább 8 számjegyű legyen?

Vélemény, hozzászólás?