Új olcsó SUV Kínából, ám angol névvel

Londonban debütál az MG legújabb modellje, az XS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyakorlatilag egy névváltással született meg az XS, ami nem kisméretű, elnevezése szerint eXtra Suv.


Úgy néz ki, mint egy Mazda CX-5 és egy Nissai Qashqi keresztezése, ám jóval olcsóbb lesz náluk. Az MG XS gyakorlatilag a 2005 óta kínai tulajdonban lévő MG által már tavaly év végén bemutatott ZS, az európai (első körben angol) piac számára átkeresztelve. Az XS nem az extra kicsi méretre, hanem a különleges szabadidőautó (eXtra Suv) elnevezésre utal a frappáns gyáriak szerint.
A motorpaletta két igencsak hasonló teljesítményű benzines egységet kínál: az alapverzió 1,5 literes 118 lóerős, 150 Nm nyomatékot adó szívó, de választható lesz egy 1,0 literes háromhengeres turbós is, 123 lóerővel és 170 Nm nyomatékkal. A hírek szerint alapáron mindkettő hatfokozatú kézi, felárért 7 sebességes duplakuplungos automata váltóval érkezik. Összkerékhajtásról egyelőre nincs hír. Ugyanakkor az XS állítólag érkezik majd hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is.
Hirdetés
Az XS a hírek szerint már a nyáron, a Londoni autószalonon látható lesz, majd minden adatával ősszel mutatkozhat be, Angliában novembertől rendelhető lesz. Bár méretével és megjelenésével is szinte Nissan Qashai, árával jóval a Juke alá ígérik, a Dacia Duster, a Suzuki Vitara és a nálunk kevésbé taroló SsangYong Tivoli konkurensének szánják. Az MG 2 éven belül háromtagú SUV palettát, az XS mellé egy hétüléses GS-t és egy még inkább kompakt modellt is ígér. Addigra az MG3 szupermini mellé várható az MG6 szedán és egy elektromos sportautó is. Nagyra törő tervek, amiknek természetesen része az európai piac felé nyitás is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 18:53
    Permalink

    Állítólag (Fortune / hvg) az MG gyártója a SAIC a világ hetedik legnagyobb árbevéleű autógyártója, a 2015-ös 107 milliárd dollárral.
    Állítólag ez több mint a BMW, Nissan vagy a Hyundai árbevétele. (kissé érthetetlen, hogy számolják az biztos, hogy a Hyundai Kia nélkül).
    Állítólag most is 2-2 elektromos és plug in hibrid szériamodellje van.
    A SAIC-GM most is szállít állítólag az USA piacra Buick Envision-okat.
    Állítólag a SAIC az idén nagyjából 6 millió autót gyárt (háromnegyedét a GM-mel és a VW-vel), ez az autógyártók rangsorában a hatodik.Ha Kínában helyi partnerekkel gyártott autókat nem számítjuk a Toyota bő 8 millió és a VW 6,2 millió autója után a harmadik. Állítólag.
    Hacsak utol nem éri a Volkswagent…

Vélemény, hozzászólás?