Íme a tizenötödik korona

Már a 15. generációjánál tart a Toyota Crown

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány nappal a Toyota japán kínálatában zászlóshajónak számító Century bemutatása után a kevésbé „arisztokratikus” luxusgép, a Crown bájait is megmutatták.


Az új Toyota Crown a márka első olyan típusa, amely folyamatosan online, tehát a hét minden napján 24 órán keresztül kapcsolatban áll a Toyota központjával. A TNGA-platformra épülő limuzin többlengőkaros első és hátsó felfüggesztését, illetve a hátsókerék-hajtású és összkerékhajtású változatait a Nürburgringen nyúzták, és az így nyert adatokat is felhasználták a fejlesztéshez. Ennek köszönhetően a Toyota szerint kiemelkedő kezelhetőség jellemzi.
Hirdetés

A japán vásárlók háromféle motorral választhatják. Az alap a négyhengeres, kétliteres turbómotorral, 245 lóerővel. Utóbbi 350 Nm forgatónyomatékát nyolcfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja a hátsó kerekek felé. A középső szintet a 2,5 literes, 226 lóerős gép képviseli, amely választható az alap hátsókerék-hajtás mellett összkerékhajtással is, a csúcson pedig a 3,5 literes V6-os található 395 lóerővel és csakis összkerékhajtással.

A műszerfal letisztult dizájnja két nagy kijelzőt is magába foglal. A vezetőhöz közelebbi, alsó érintőképernyős kijelző hét colos, arról vezérelhető a klíma, illetve az audiorendszer, míg fölötte egy 8 colos képernyő látható, amin minden más funkció kezelhető. Az új Crownhoz jár a második generációs Toyota Safety Sense csomag, így többek között az ütközésmegelőző rendszer gyalogosfelismeréssel, a sávtartó segéd, a közlekedési táblákat felismerő rendszer és az adaptív sebességtartó. A luxuslimuzin 4 606 200 jentől indul Japánban, ami körülbelül 12 millió forintnak felel meg. A Toyota 4500 darabot szeretne eladni az autóból, havonta!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?