Megalománia: biztosan jön a BMW X7

Már gyári anyagban is feltűnt az eddig csak pletykált BMW X7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Spekulációk után már (állítólag) gyári rajzon is megjelent a BMW várhatóan két év múlva érkező óriás SUV-ja.


Közel két esztendeje forog a pletyka a BMW X7-ről. Már korábban is megerősítést nyert gyári forrásból is, ám nemrégiben állítólag egy gyári prezentáción is feltűnt a BMW X7-es óriás SUV leplezett fotója. Az elnevezés persze inkább SAV, hiszen a BMW nem Sports Utility Vehicle, hanem Sports Activity Vehicle névvel illeti szabadidő-autóit.
Hirdetés

Az X7-ről pedig most úgy hírlik, hogy még további két évet kell rá várni, megjelenése ugyanis (most éppen) csak 2018-ra jósolt. Akkor azonban az Audi Q7-re és a Mercedes-Benz ma már GLS néven futó (korábban GL) óriás SUV-jára is rá fog licitálni - méretével és szolgáltatásaival, kényeztetésével is. Korábban felmerült, hogy az X7 konkurenseivel szemben nem lesz hét-, hanem szigorúan csakis négyüléses, ám a valóság minden bizonnyal az lehet majd, hogy ilyen is, olyan is elérhető lesz. Ma már azt is tudjuk róla, hogy F17 kódnévvel, az aktuális 7-es BMW alapjain várhatjuk. Magyarán karosszériaszerkezetében a tömegcsökkentést hozó karbonszálas plasztikkal, vélhetően egy mostani X5-ösnél alig jelentősebb saját tömeggel, és állítólag a V12-es motor is lesz hozzá. Utóbbi pedig ma már egyedüli ajánlatnak számítana, amivel bizony biztosan lesz ütőkártya a BMW kezében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:01
    Permalink

    Ezt a lépést abszolút nem látom “megalomániának”: egy fontos piaci szegmenst fed le végre a BMW is egy modellel, azt mondom, lehet, hogy kissé el is késtek vele. A 3 német prémiumgyártó szinte ölre megy egymással, “gyilkos” harc folyik köztük, és most a bajorok bealudtak egy kicsit. Lehet, hogy mi itt legyintünk, hogy “Minek kell ez a batár ide Európába?” és hasonlók, de Amerikában venni fogják, továbbá ott számos ellenféllel is meg kell küzdenie, mert a Lexus, az Infiniti, a Buick, a GMC és a Chevrolet, az Acura, a Lincoln és a Caddy is kínál ebben a méretosztályban autót. Kínában is sokan választanak ilyen “megalomán” autókat.

    Ritkán van ilyen, hogy a BMW késve reagál, de most ez történt.

Vélemény, hozzászólás?