Kívül-belül frissebb lett a Peugeot 2008

Már most megnézhető videón is az átdolgozott Peugeot 2008-as

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első kis crossoveréhez finoman nyúlt csak hozzá a francia gyártó. A kötelező körnek tekinthető frissítés persze jót tett a 2008-asnak.


Éppen három éve, a 2013-as Genfi Autószalonon tartotta a Peugeot kis crossoverje, a 208 alapú 2008-as bemutatóját. Ahogy az lenni szokott, a manapság szokásos háromévenkénti, szinte kötelező ráncfelvarrást így idén kapja meg a kisautó, de már Genf előtt megnézhető az új változat. A különbség az eddig ismert és a 2016-os változat között azonnal észrevehető. Megváltozott a hűtőmaszk formája, vele átalakultak a lámpák, az oroszlános márkajel meg jó nagyra nőtt, a díszrács közepére került.
Hirdetés


A hátsó lámpák vetítésükkel is háromdimenziós hatást keltenek, a szabadidő-autó jelleget az oldalsó műanyagozás hivatott erősíteni. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, van két új szín a palettán, ez egyik a képeken látható vörös. A beltér legfontosabb újdonsága a hétcolos érintőképernyővel vezérelt infotainment rendszer. A jobban felszerelt 2008-asokhoz lehet kérni panorámatetőt és bőrkárpitot, és ezentúl elérhető lesz a sportos hangulatú GT változat is. A tavaly bevezetett 110 és 130 lóerővel kérhető 1.2-es, háromhengeres turbómotor és a 100, illetve 120 lóerős 1.6-os dízelek mellé újként jön utóbbi motor 75 lóerős belépőváltozata, ami az eddigi 1,4 literes kis dízelt váltja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?