200 ezer Porsche kevesebb mint egy év alatt, ez rekord

Már november közepén megdöntött a Porsche egy eladási rekordot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porschénak jól megy, és ezt a tendenciát szerencsére Volkswagen konszernt sújtó dízelbotrány sem borította fel. Idén 200 ezer autót adtak el.


Most először lépte át a Porsche a 200 ezres eladási darabszámot. Ez újabb mérföldkő az 1931-ben alapított német sportkocsigyárnál. A dolog pikantériája viszont az, hogy míg tavaly ebben az időszakban 189 849 autót adtak el, addig idén november 15-ével meghaladták az eladások az ennél nagyobb és szebb, kerek számot. Detlev von Platen, az igazgatótanács tagja erről azt mondta, hogy a 2018-as stratégiájuknak egy fontos elemét így sikerült már jóval a célszám előtt elérniük. A siker mögött a Porsche összes dolgozója ott van - ezt a cég nem győzte hangsúlyozni közleményében.
Hirdetés

A legjobb katona pedig a Cayenne volt, amiből idén már több mint 68 ezer talált gazdára. Az országok rangsorában Kína vezet, ahol idén már 54 ezer feletti eladást produkált a márka. Emellett az is biztató, hogy az Európában elkelt 70 ezer autó 30 százalékos növekedést jelent 2014 hasonló időszakához képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Mellbevágó adat, de rögvest lelombozódunk, ha megnézzük az eladási példányszám összetételét.

    “A legjobb katona a Cayenne volt.”

    Erről beszélek. SUV, SAV-gyártásban sok más prémiumgyártó is élen jár, pl. a Landy a Range Roverrel, BMW, Mercedes, Audi, Volvo, Cadillac, Lexus, stb. – így már mindjárt más a leányzó fekvése. A Porsche a nevét nem szabadidő-autókkal alapozta meg, most viszont mintha arra lennének ott büszkék, hogy főleg azok fogynak.

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Okés, szóval akkor nem eladási rekord hanem gyártási? 🙂
    Na jó nem kekeckedem. 200.000 nagyon durva adat. Wendelin Wideking for president! (Remélem valaki olvassa a VW igazgatótanácsában a kommentem :))

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    [i]“honnét tudják december elején a 2015-ös adatokat?”[/i]
    Elmondom. Kiszállítási darabszámot mérnek, nem pedig eladásit. Magyarul, ők pontosan tudják, hogy valamelyik lager le fogja venni a gyárból az adott mennyiséget. Lehet, hogy majd csak jövőre adják el, de a gyár legyártja, “értékesíti” a vezérképviseletnek. Már szeptemberben tudták, ugyanis a gyártásrendelés minimum 3 hónapra előre feltöltött.

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Nem értem a cikket. Amit én olvastam (http://raycee1234.blogspot.be/2015/04/porsche-global-production-by-model-2014.html ) annak alapján 2014ben is átlépték. Azt sem értem, hogy honnét tudják december elején a 2015-ös adatokat?

    Viszont akkor is ha a két SUV adja az eladások 2/3-át, ez valami brutális adat. A Porsche palettája árban ott kezdődik ahol egyes prémiumok véget érnek, és a prémiumokra jellemző fapados belépőajánlatok is hiányoznak.

Vélemény, hozzászólás?