Formát mutat a Kia új városi divat-crossovere

Már skicceken a Kia Stonic, ott leszünk a leleplezésén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy miért lett Stonic a Kia új crossovere? Ezt is elárulta a dél-koreai autógyár, továbbá három rajzot is mellékeltek, hogy borzolják a kedélyeket.


A pletykák igazak voltak, Stonic néven érkezik a Kia új, kisautó méretű városi crossovere. Nevét a Speedy és Tonic szavak kombinációjából kapta, ezzel utalva a mozgékonyságára és üdítő karakterére. A Kia ugyanis elmondta, hogy minden eddiginél több variációban érkezik a Rio alapokra épülő Stonic, és egyik főpillére lesz a személyre szabhatóság. Minderre szüksége is lesz a divatos szabadidő-autók szegmensében, ahol olyan versenytársakat talál, mint a Nissan Juke, a Toyota C-HR, a Renault Captur, vagy a hamarosan bemutatkozó Volkswagen T-Roc és saját fivére, a Hyundai Kona.
Három finom rajzot is megosztottak a Stonicról, ami bár a skiccektől megszokott módon elnagyolt, azért segít elképzelni mit várhatunk. Az már most látszik, hogy a Kona osztott fényszóróit nem kapja meg, annál egy jóval visszafogottabb, de így is vonzó külsőt kap a Kia apró crossovere. A dél-koreaiak elmondása szerint a nagyobb testvérek dizájnvonalát örököli majd, a Sportage és a Sorento modellekkel ellentétben azonban itt már kupés tetővonal várható. Az utastér nem tartogat meghökkentő változásokat, a Stonic többnyire az alapját is adó Rio szupermini belterét hozza, már gombok nélküli infotainment képernyővel. Persze később ez is változhat.
Hirdetés

Motorok terén sem várhatóak meglepetések, a Rio hajtányain túl esetleg a Hyundai i30 erősebb 1,4 literes benzinesét is megkaphatja. Rejtély, hogy lesz-e dízel, valamint, hogy elérhető lesz-e összkerekes változat. Egy a biztos, hogy június 20-án ott leszünk a Kia Stonic hivatalos leleplezésén Amszterdamban, ahol feltehetően sokkal okosabbak leszünk, de mindenképp láthatjuk végre teljes pompájában. Először a Frankfurti Autószalonon pózolhat majd nagyközönség előtt, eladásait 2017 végén kezdheti. Addig is érdemes odafigyelni a Hyundai Konára, ami már jövőhéten bemutatkozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?