Európai trend az autópiac folyamatos növekedése

Már több mint egy éve folyamatosan növekszik Európa autópiaca

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak hazánkban, egész Európában több mint egy éve tartó trend az autópiac növekedése, ám a válság előtti szint messze van még.


Nem csak hazánkban, egész Európában megroppant az autópiac a 2008 őszi gazdasági válságot követően, ám párhuzamos az is, hogy nem csak itthon teljesít több mint egy éve hónapról hónapra jobban a piac, mint a megelőző évben, hanem az egész kontinensen is. Miként az az európai autógyártó szövetsége (ACEA) legfrissebb jelentéséből kiderül, hat évig tartó folyamatos piaczsugorodás után szeptemberben már a tizenharmadik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióba. Az ACEA mai jelentése szerint idén szeptemberben az Európai Unióban 1,24 millió autót helyeztek forgalomba, 6,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A múlt hónapban Görögországban 33,6, Spanyolországban 26,2 százalékos, a nagyobb piacokat említve Franciaországban 6,3, Nagy-Britanniában 5,6, Németországban 5,2 százalékos növekedést jegyeztek fel. Miként arról a hó elején beszámoltunk, itthon 17,2 százalékos volt a szeptemberi növekedés, az éves 22,3 százalékos plusszal hazánké a harmadik legdinamikusabban növekvő európai autópiac.
Hirdetés
Az idei első kilenc hónapban forgalomba helyezett új autók száma 9,57 millió volt az EU-ban, ami 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Év végére a tavalyi eredmények hasonló túlszárnyalása várható, nem kizárt a 13 milliós példányszám átlépése sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?