Erősebb nem lett, de csak megújult az Opel Insignia OPC

Marad szerény 325 lóerős az Insignia OPC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frankfurtban debütál a frissített Opel Insignia OPC, egyelőre továbbra is 325 lóerővel. Íme az első képek egy Sports Tourer kombiról.


Bár felröppent, hogy akár 400 lovasra is izmosodhat, (egyelőre) nem lett erősebb az Insignia OPC. Maradt hát 325 lóerős és 435 Nm nyomatékú a 2.8-as V6-os turbómotor - 6 fokozatú manuális vagy automata váltóval, illetve Haldex-kuplungos összkerékhajtással és LSD-vel (sperrdiffi-imitáló elektronikával) szerelve. Az Opel népszerű középkategóriásának faceliftes sportmodellje szeptember közepén, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, hogy azt követően hamar rendelni is lehessen vélhetően a mostanival nagyságrendileg megegyező, listán és durván úgy 12 millió forintos áron.
Hirdetés

Az elsőként Sport Tourer kombi köntösben látható izomautó kasztniján a változtatásokat nagyítóval érdemes keresni - átdolgozták a lámpákat, valamint szélesebb lett a hűtőmaszk. Bent új a kormány és újak az ülések is, az érintőképernyős központi kijelző meg 8 colosra nőtt, s olyan nem túl fontos, bár érdekes adatokat is mutat, mint például az oldalgyorsulás vagy a Brembo fékrendszer ereje. Az sem igazán mérvadó, hogy a szedán és az ötajtós 6, míg a kombi 6,3 (automatával 6,3 és 6,6) mp alatt vágtat 100 km/órára, végsebességük meg 250 km/óra, ha korlátozza az elektronika, s 270 (a kombié 265), ha - a kézi váltósoknál felárért - nem.

Lényegesebb, hogy a hátsó futóműben 60 százaléknyi az új alkatrész azzal a céllal, hogy egyszerre - még - halkabban és komfortosabban, de közvetlenebb élményt adva fusson a csúcs-Opel, s hogy kevésbé legyen orrtolós, átprogramozták az ESP-t és a FlexRide lengéscsillapítást is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?