Belehúz a Maserati

Maserati: Levante SUV, Alfieri kupé és kabrió, új GranTurismo is érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiderült, mikor mit hoz a Maserati, szakmányban jönnek a szigonyos újdonságok.


Igen, gyártani fogják a tavasszal Genfben tanulmányként mutogatott Alfierit, de nem csak kupéként, hanem kabrióként is - derül ki a Fiat-csoport optimista jövőképéről kiadott üzleti tervezetből. A Jaguar F-Type riválisaként a Ghibli padlólemezére épülő Alfieri a GranTurismónál kisebb lesz, és zárt karosszériával 2016-ban debütál. A nyitható tetős verzió rá egy évre színezi a szigonyos palettát. Az alapmotor 3,0 literes V6-os turbó lesz 410 lóerővel és hátsókerék-meghajtással, míg az olasz mérnökök ugyanebből a blokkból 450 és 520 lovas szintet is kihoznak már összkerékhajtás mellett.
Hirdetés


Új GranTurismo - dettó a Ghibli és a Quattroporte szedánok padlóján - 2018-ban jön 3,8 literes - és persze, hogy szintén turbós - motorral, aminek a csúcsteljesítménye 560 LE lehet. A GranCabrio nem biztos, hogy kap utódot. A luxusmárka első szabadidő-autója, a Levante bezzeg már jövőre a boltokba kerül jellemzően 6 hengeres és turbós benzin-, illetve dízelmotorokkal, továbbá összkerékhajtással. Az 560 lovas V8 a Porsche Cayenne Turbóval konkurál majd.

A Ghibli és a Quattroporte 2018-tól 350/450 lóerős V6-os benzinmotorokkal, 250/275 lóerős dízelekkel, hátsó- és összkerékhajtással is kapható lesz, a "több mint 555 lovas" V8-as zászlóshajót csakis összkerekesen vásárolhatják majd meg a tehetős ügyfelek. A Quattroportéba érkezik egy 340 lóerős dízel is 4x4-gyel. A Maserati - 2 milliárd eurós fejlesztéssel - 2018-ban már évi 75 ezer autót szeretne eladni, ami ötszörös növekedést jelentene a jelenlegi helyzethez képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?