Belgiumban is rekordot döntött a Civic Type R

Második állomásához érkezett a Type R Challenge

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hónap telt el a Magny Cours-ban futott körrekord óta, ám a Honda nem tétlenkedett. A világ egyik legélvezetesebb vonalvezetésű aszfaltcsíkján, Spa-Francorchamps kanyarjaiban is rekordot döntöttek.


A Type R Challenge második állomása a belgiumi Spa-Francorchamps volt, ahol Bertrand Baguette, egykori IndyCar versenyző és az FIA WEC sorozat LMP2 osztályának világbajnoka vezette a Honda forró ferdehátúját. A belga versenyző 2 perc 53,72 másodperc alatt ért körbe a pályán, ami azt jelenti, hogy ezen a helyszínen is a Civic Type R jelenleg minden idők leggyorsabb fronthajtású autója.
Hirdetés
„Amikor elsőkerék-hajtású kocsit vezet az ember, mindig alulkormányozottságra számít, de a Civic Type R hihetetlenül kiegyensúlyozott autó. A kiszámíthatóság és a kormány nyújtotta pontos visszajelzések roppant magabiztossá teszik az embert, különösképp +R üzemmódban. Nagy előny, hogy a karosszéria roppant merev, és igazán fejlett felfüggesztés kapcsolódik hozzá. A hátsó futómű nemes egyszerűséggel atombiztos, az első pedig hihetetlen tapadást garantál, szabályosan falja a kanyarokat. Az aerodinamikai csomagnak főként nagy sebességnél van jelentősége, és bizony remekül teljesít, végsebesség közelében is kiváló a tapadás. Nekem, mint autóversenyzőnek egyértelmű volt, hogy a Type R versenypályára született, az viszont engem is meglepett, milyen kezes és kényelmes hétköznapi használat során. Jól esik beülni, és az átlátható karosszériának, illetve a kevés holttérnek köszönhetően egyszerű és biztonságos a közlekedés” – mesélte Baguette a rekorddöntés után

A Type R Challenge hamarosan Estorilba, a Hungaroringre és Silverstone-ba is ellátogat, és mindegyik helyszínen egy-egy sztárpilóta vezeti majd a Civicet. Köztük a leghíresebb, Jenson Button, aki a múlt hétvégén a Le Mans-i 24 óráson is elindult, ám sajnos nem ért célba. Mellette még Tiago Monteiro (amennyiben teljesen felépül egy tesztbalesetben szerzett sérüléseiből), illetve a BTCC-legenda Matt Neal ül a kormánykerék mögé a kihívás során.

Ínyencek a teljes kört végignézhetik a fedélzeti kamera felvételén az alábbi videóban.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?