Kompakt vagy mini? Első képen a Mazda CX-3 SUV

Mazda CX-3: elsőként Amerika láthatja majd élőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda a 2014-es Los Angeles-i Autószalonon fogja leleplezni vadonatúj szabadidő-autóját, az új Mazda CX-3-at, de már most is látható.


Vicces, de ugyanúgy kompakt szabadidő-autó a CX-3, mint a CX-5. De legyünk észnél azért, a Los Angelesben bemutatkozó CX-3 csak Amerika számára lesz kompakt, valójában a Nissan Juke és az Opel Mokka, meg persze a Renault Captur, illetve a Peugeot 2008 ellenfeleként várhatjuk, a természetesen ízig-vérig Skyactiv új Mazda2 alapjain.
Nem árul el róla sokat az első fotó és a vele érkezett sajtóközlemény sem, ami a következőket hirdeti a CX-3-ról: a márka legfrissebb modellje a KODO formavilágú, Skyactiv technológiai elemeket felvonultató generációban, viszont megjelenése markánsabb, letisztultabb, még több agilitást sugároz, mint az eddig piacra lépett, nagyobb „testvérei”.
Hirdetés
A CX-3 mellett a Mazda6 és a Mazda CX-5 frissítésének világpremierje is Los Angelesben lesz, továbbá az Egyesült Államokban először ott lesz látható az új MX-5 is, ami Európa számára 1,5 és 2,0 literes Skyactiv motorokkal is készül, ám a jenkikhez csakis a nagyobbikkal fog érkezni. Az 1.5-öst pedig vélhetően a CX-3-ban kapják majd meg az Egyesült Államok polgárai. Az európai piac számára pedig minden bizonnyal az új Mazda2 1.5-ös Skyactiv D dízelmotorját is megkapja majd az új SUV, melynek hosszúsága a Mazda2 méreteiből kiindulva biztosan 4,1 méter fölött várható. Jól van, legyen kompakt, mert mininek sem mondható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?